leung133 發表於 2022-7-6 17:49

WaDeeHung@FB 發表於 2022-7-6 17:29
原來唔係好多人用nas做家庭影院, 冇考慮買

好多人用WO,呢度D師兄好多都RIP哂碟落NAS睇戲~~可能呢個TOPIC大家無咩討論吧~

kingyan 發表於 2022-7-6 19:34

leung133 發表於 2022-7-6 17:49
好多人用WO,呢度D師兄好多都RIP哂碟落NAS睇戲~~可能呢個TOPIC大家無咩討論吧~ ...

呢個TOPIC通常嘈交收場

WaDeeHung@FB 發表於 2022-7-6 20:02

leung133 發表於 2022-7-6 12:43
因為我無用到QNAP直出,用左Z9X,等佢可以出到字幕同解碼容易D
但無對比,唔知差幾遠 ...

師兄, 想問你Qnap有冇試過装Win10+Win軟件(不是Qnap本身軟件)装mediaplayerclasses,可以出到字幕

MichaelCha@FB 發表於 2022-7-6 21:20

用緊QNAP 連接shield tv pro (wifi) 播4K

marco 發表於 2022-7-6 22:12

用緊synology 連zidoo 睇file,快靚正無投訴{:1_326:}

avsuperman 發表於 2022-7-7 00:00

leung133 發表於 2022-7-6 12:43
因為我無用到QNAP直出,用左Z9X,等佢可以出到字幕同解碼容易D
但無對比,唔知差幾遠 ...

差好遠,已放Z9X

leung133 發表於 2022-7-7 08:51

WaDeeHung@FB 發表於 2022-7-6 20:02
師兄, 想問你Qnap有冇試過装Win10+Win軟件(不是Qnap本身軟件)装mediaplayerclasses,可以出到字幕 ...

無試過,咁要成個系統黎改,都幾多安全風險,
如果係咁開部WINDOW 機做SERVER都得

1234qwer 發表於 2022-7-7 10:34

avsuperman 發表於 2022-7-7 00:00
差好遠,已放Z9X

我部Z9X拎左去比外父用, 係NAS開個FOLDER放哂D老歌入去,比佢connect 入去用soundbar聽歌

自己用緊uhd3000

可以增進同外家關係{:1_343:}

avsuperman 發表於 2022-7-7 11:06

1234qwer 發表於 2022-7-7 10:34
我部Z9X拎左去比外父用, 係NAS開個FOLDER放哂D老歌入去,比佢connect 入去用soundbar聽歌

自己用緊uhd3 ...

三千好用,我宜家用3千多過Oppo203同Pioneer800

avsuperman 發表於 2022-7-7 11:09

WaDeeHung@FB 發表於 2022-7-6 17:29
原來唔係好多人用nas做家庭影院, 冇考慮買

我用2.5及3.5寸HDD,同NAS有乜分別
頁: 1 [2] 3 4
查看完整版本: Qnap,SynoIogy用家

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。