maxer 發表於 2022-7-4 23:55

Denon搭配Accuphase

如果我希望一套系統既可以睇戯有可以聽歌,有返甘上下水準。大概4萬budget之下如果咁樣搭配想聽下大家有咩評價:

1) AV AMP: Denon AVC-X8500H (此機為AV AMP旗艦機),二手價格大約15000-17000
2) Accuphase E280: 入門機,二手價格大約22000-23000

咁樣搭配大概37,000-40,000。比起買Denon AVC-A110或者Accuphase E380其中一樣都要3萬幾4萬,會唔會做到更加好的效果。只買Denon AVC-A110或者Accuphase E380其中一樣都會只能夠兼顧到影或音其中一樣。

AskaLung@FB 發表於 2022-7-5 10:41

就算8500又好A110都好,你要聽埋歌嘅話,都係額外配多部2ch amp最好

神武光輝 發表於 2022-7-5 11:03

我都好似你咁想法,最後咁樣收尾

avsuperman 發表於 2022-7-5 11:20

最後我都係分開,天龍8500加全後级,金仔480配Rose150

maxer 發表於 2022-7-5 13:02

神武光輝 發表於 2022-7-5 11:03
我都好似你咁想法,最後咁樣收尾

師兄,我只可講句,你燒得好勁!{:1_253:}

cakecake 發表於 2022-7-5 13:09

如果買E280, 不如入Denon PMA-A110吧,好過入門金仔。
入8500係明智,有amp assign功能可以完全發揮後級既效果,我自己就Denon 8500加PMA2500NE

WilsonYau@G 發表於 2022-7-5 13:44

avsuperman 發表於 2022-7-5 11:20
最後我都係分開,天龍8500加全後级,金仔480配Rose150

請問師兄部rose上面個鳥刺係有咩作用架?😅

小瑟 發表於 2022-7-5 14:06

WilsonYau@G 發表於 2022-7-5 13:44

我估我估, 防貓仔跳上去!!{:12_785:}

tcflex 發表於 2022-7-5 14:33

是不是heat sink.

avsuperman 發表於 2022-7-5 15:07

小瑟 發表於 2022-7-5 14:06
我估我估, 防貓仔跳上去!!

果然醒
頁: [1] 2 3
查看完整版本: Denon搭配Accuphase

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。