avgod 發表於 2022-6-25 16:08

gamma 發表於 2022-6-25 15:39
看spec peak光度應該差不多,但color volume 會 高d,例如紅紅的火光會見到分別,係我部9000e 火光只是一 ...

好彩咋 唔係我又心癢癢想換{:12_723:}

gamma 發表於 2022-6-25 20:52

avgod 發表於 2022-6-25 16:08
好彩咋 唔係我又心癢癢想換

是的是的, 所以我都係盡量 see no evil, hear no evil and buy no evil

avgod 發表於 2022-6-26 02:26

gamma 發表於 2022-6-23 17:34
今日去咗旺角showroom, 原本播Transformer有少少窒,我要求轉片就播extraction, 太陽背景嗰幕, 火光真係幾 ...

我播youtube 4k hdr都有窒 應該更新後可解決 如果未有a80j a90j 既用家 買部55寸玩下啦

神武光輝 發表於 2022-6-26 08:04

HangFung@FB 發表於 2022-6-21 22:22
一陣又話 7月份、9月份做優惠就死….我都唔知點算

好想買

但加左一年保養都算優惠!如果等到年尾肯定有超市券送!

HangFung@FB 發表於 2022-6-26 23:02

神武光輝 發表於 2022-6-26 08:04
但加左一年保養都算優惠!如果等到年尾肯定有超市券送!

我記得之前買A90J甘岩 sogo 有優惠卷, 我睇埋佢7月 再訂了

tonylkt23 發表於 2022-6-27 00:50

唔知同pan記JZ2000H比係咪好好多呢?pan記做緊25k有8,9成功力都抵

jamesbond 發表於 2022-6-27 09:13

唔知同pan記JZ2000H比係咪好好多呢?pan記做緊25k有8,9成功力都抵

pan記同sony嘅客源唔同,sony客以鐵粉為主,即使機價貴一大截都唔會計較照買。

malingshe 發表於 2022-6-27 11:43

https://www.panasonic.hk/chinese/products/audio-visual/tv/oled-tv/th-65lz2000h.aspx

Pan記官網已經有最新65LZ2000H,應該LZ1500、LZ1000、LZ980都好快會出,原來諗住買LG42C2依家睇定啲先,今次Pan記Hdmi2.1唔知有幾多個呢?

avgod 發表於 2022-6-27 11:57

malingshe 發表於 2022-6-27 11:43
https://www.panasonic.hk/chinese/products/audio-visual/tv/oled-tv/th-65lz2000h.aspx

Pan記官網已經 ...

規格這樣寫
1 (側), 3 (下) 支援HDMI 2.1, eARC (輸入 2), ALLM (所有輸入), VRR (輸入 1 & 2), 4K HFR (輸入 1 & 2), AMD (輸入 1 & 2)

gamma 發表於 2022-6-27 14:17

jamesbond 發表於 2022-6-27 09:13
pan記同sony嘅客源唔同,sony客以鐵粉為主,即使機價貴一大截都唔會計較照買。 ...

如果產品係有質素而比其他Competition貴, 咁係無可厚非(好似寶馬Benz咁), 但個問題係除咗已經比其他牌子貴香港仲要比其他國家貴
頁: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9
查看完整版本: Sony showroom已經有A95K & A90K

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。