Benip 發表於 2022-6-12 07:37

又轉會了

前排已經有想轉會ELAC既念頭,因為想試下個鋁帶高音,上星期出開旺角見有時間就上去試下,新既247.4已經唔係水晶面單元同埋係MIC,所以放棄2系直指407,第一眼見實物比我想像中細對,但都好靚仔,一開聲個聲場幾大,低頻好有驚喜,回家後總是囉囉攣,最終忍痛一換,等自己可以訓覺好的,先唔講音質,靜係外觀已經靚仔過R600,最最最重要係size細左,個廳都變相大返啲,冇咁壓迫,聲音果方面要遲下先講到聽感,因為要搵日有時間重新CAL機,但有一點我覺得差啲既係佢4系唔會跟喇叭面網,要另外配,屋企有小朋友既真係要小心

AskaLung@FB 發表於 2022-6-12 09:38

咁都係事實
一定係靚仔過R600

djdodo 發表於 2022-6-12 10:00

佢d面網超肉酸,送都唔用{:1_331:}

tswtsc 發表於 2022-6-12 11:03

{:1_326:}sure good sound

cth516 發表於 2022-6-12 11:26

恭喜師兄,請問係唔係用Sesasound 7300後級推? 部後級會唔會好熱?

Benip 發表於 2022-6-12 12:42

cth516 發表於 2022-6-12 11:26
恭喜師兄,請問係唔係用Sesasound 7300後級推? 部後級會唔會好熱?

前置用Parasound ,其他聲道用Sensa,部機唔算熱

pac 發表於 2022-6-12 13:23

正到無朋友{:6_134:}
有機會家訪就好喇{:6_122:}

Benip 發表於 2022-6-12 13:34

pac 發表於 2022-6-12 13:23
正到無朋友
有機會家訪就好喇

咪咁客氣啦,應該係等我攪好套野,邀請您上來指點交流下先岩

pac 發表於 2022-6-12 14:08

Benip 發表於 2022-6-12 13:34
咪咁客氣啦,應該係等我攪好套野,邀請您上來指點交流下先岩

大家都係AVM70
可以交流一下喇{:6_143:}

Yoshiki2008 發表於 2022-6-12 20:13

請問師兄對407幾錢?最近我都想換喇叭,都有留意呢對。
頁: [1]
查看完整版本: 又轉會了

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。