PatrickYuen@FB 發表於 2022-5-23 22:19

Sony KD-49X9500H 播放Disney+有問題

小弟用Sony KD-49X9500H電視,下載左Disney+個app,可以登入揀戲,但揀完撳入去不停係度轉轉轉,load唔到野。
有無師兄都係咁?

ronan 發表於 2022-5-23 23:08

我用sony x9000g 和shield tv pro 都有呢個問題

我起屋企人度開左個disney+ account,起apptv tv box + sony w300a 睇好正常

之後返到我屋企,用sony x9000g 或shield tv pro ,都係load 唔到電影,得個圈轉黎轉去,之後揀返之前睇左少少的戲又話error,但用電話睇又正常

之後起原有個account 度開多個新用戶,就可以正常睇電影了

即係話如果要用電視睇,起屋企人度要用戶A 睇戲,起我屋企就要用戶B 睇

我以為Disney+ 特登lock 個ip ,等用電視睇戲的人唔可以多過某個數量,但原來唔係咁?

PatrickYuen@FB 發表於 2022-5-24 21:28

ronan 發表於 2022-5-23 23:08
我用sony x9000g 和shield tv pro 都有呢個問題

我起屋企人度開左個disney+ account,起apptv tv box + so ...

我得一個account。不過我登出左電腦之後,電視好似就睇得番。
唔該師兄!

ronan 發表於 2022-5-24 23:03

PatrickYuen@FB 發表於 2022-5-24 21:28
我得一個account。不過我登出左電腦之後,電視好似就睇得番。
唔該師兄! ...

Disney+ 一個account 可以開7 個用戶

我試過logout 再login,但都係唔得,要開個新用戶先得
頁: [1]
查看完整版本: Sony KD-49X9500H 播放Disney+有問題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。