Ken704 發表於 2010-3-30 01:10

Canon 30D OK?

2手 HKD 3000.00 shutter around 5-6k
OK or not? {:1_352:}

aidan 發表於 2010-3-30 09:23

回復 1# Ken704
Ken兄其實真係好難答你架!!!
shutter around 都OK.
但係你仲要睇, 賣家錫唔錫機, 機身KEEP得好唔好.
最好唔超過兩年機啦!
最後你仲要問自己, 初初買部機未熟識會覺得無問題.
但係用熟咗就會覺得自己部機比朋友D機水皮咁多.
因為30D係中級機比較舊技術無咁成熟!
個人意見: 40D會好D, 用家評價仲好過50D.

tontontony 發表於 2010-3-30 09:25

KEN兄 30D 好舊喎~因為我都有諗過~~ 如果真係要舊款~我個FD 叫我買 40d 好 過~~ 你都考慮下~
不過我e+就睇梗 450d~~
不過同唔識既人買機要小心~~我個fd話好難睇得出有暗病~~~小心小心~~

Ken704 發表於 2010-3-30 09:29

明白. 我依D人真係煩{:1_258:}, 希望大家唔好介意{:6_195:}

小瑟 發表於 2010-3-30 09:33

30D就真係唔好勒, 因為佢個 noise 控制真係比依家既機差好遠, 可以既話我真係建議買550D好過~~~~

aidan 發表於 2010-3-30 09:35

回復 4# Ken704

唔好咁講KEN兄, 問多D先會知多D.

Raphael 發表於 2010-3-30 09:37

550D 好似依然都只有 PRE-SET WHITE BALANCE?
如果影 JPEG, 咁就唔係咁好

Ken704 發表於 2010-3-30 09:42

配埋EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS 鏡頭就 perfect 了!! {:6_210:}

Ken704 發表於 2010-3-30 09:46

點解我會選30D呢? 我見依度個List好多大飾師傅都仲鐘情30D 就肯定有它獨特之處

Ken704 發表於 2010-3-30 09:53

我想知450D kits set 有冇配埋EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS 鏡頭? 46xx????
頁: [1] 2
查看完整版本: Canon 30D OK?

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。