gamma 發表於 2022-5-6 09:37

240V只是平均值(RMS), hk 220V交流電最高可能去到310V, 其實你只係需要睇機殼/specs係咪寫明100-2xxV就可以

Denonx6700h 發表於 2022-5-7 02:09

cakecake 發表於 2022-5-6 06:56
用左半年了,其實在amazon買係有一定風險,始終隔山買牛,所以師兄要自行判斷了。機殼我沒有打開,因為賣 ...

另外亞馬遜有分配送和快速配送,但又看不到快速配送要加錢,請問分別到底在哪裡?

Denonx6700h 發表於 2022-5-30 02:02

cakecake 發表於 2022-5-6 06:56
用左半年了,其實在amazon買係有一定風險,始終隔山買牛,所以師兄要自行判斷了。機殼我沒有打開,因為賣 ...

請問師兄部Sony UBP-X800M2 可以update firmware 嗎?如可以,update 完 firmware 後,不會影響全區碼嗎?

Giogio 發表於 2022-5-30 18:53

Denonx6700h 發表於 2022-5-30 02:02
請問師兄部Sony UBP-X800M2 可以update firmware 嗎?如可以,update 完 firmware 後,不會影響全區碼嗎 ...

我都有部x800M2幾年 原來可以全區?

Denonx6700h 發表於 2022-5-30 19:19

Giogio 發表於 2022-5-30 18:53
我都有部x800M2幾年 原來可以全區?

師兄,Sony UBP-X800M2 2019年5月先推出,如果師兄一推出就買,剛好係3年!師兄冇試過播放其他區嘅碟咩?

Giogio 發表於 2022-5-31 01:53

Denonx6700h 發表於 2022-5-30 19:19
師兄,Sony UBP-X800M2 2019年5月先推出,如果師兄一推出就買,剛好係3年!師兄冇試過播放其他區嘅碟咩? ...

真係冇 主打睇4k同港版BD

cakecake 發表於 2022-5-31 10:47

其實有改過機既player都唔太建議update firmware, 我部x800m2就無update過
其實我見師兄好似好擔心外國購買player, 因我見你不斷出post問問題,如果買得u820和x800m2,即係想入中階,如果係咁不如在香港直接入杰科Giec 5700 加強版,全區又可以掛字幕,真係乜都得,而且買行貨又有保養,我朋友用緊都無投訴。
始終隔山買牛一定有風險(例如部機壞,有功能用不到,退貨又煩),如果信心唔夠就唔好試了,攪到唔開心就無謂。

Denonx6700h 發表於 2022-6-5 21:14

cakecake 發表於 2022-5-31 10:47
其實有改過機既player都唔太建議update firmware, 我部x800m2就無update過
其實我見師兄好似好擔心外國購買 ...

師兄,其實上星期六我已經喺亞馬遜買咗Sony UBP-X800M2,而且條Link 仲係你send 比我㖭。都係多得你俾咗咁多寶貴意見我,我先有勇氣能夠踏出第一步,從外國網購電器回來。但買了Sony UBP-X800M2幾日後,我卻改變主意,忽然想買Panasonic DP-UB820。Panasonic DP-UB820 最吸引我嘅地方就係可更換電源線,但在亞馬遜我找不到全區碼版本,擔心不是所有碟都能讀,而且它又比Sony UBP-X800M2 貴幾百蚊。另外它比不上Sony UBP-X800M2的地方,就係它不能讀SACD 和 DVD-Audio。不過師兄我真係有啲唔明,明明你自己都用Sony UBP-X800M2,但就不斷讚杰科Giec 5700 加強版同推介給我?

cakecake 發表於 2022-6-5 23:34

Denonx6700h 發表於 2022-6-5 21:14
師兄,其實上星期六我已經喺亞馬遜買咗Sony UBP-X800M2,而且條Link 仲係你send 比我㖭。都係多得你俾咗 ...

因為我用國行Panasonic UB9000無全區,先至入多部800M2全區睇舊碟。點解推介Giec5700加強版給你? 係因為佢全區,又可以掛字幕,又係行貨有保養,再加上我朋友用緊我亦試過,真心覺得佢係好機。如果我唔係入左UB9000,我會買佢一部過唔洗煩

Denonx6700h 發表於 2022-6-8 15:43

cakecake 發表於 2022-6-5 23:34
因為我用國行Panasonic UB9000無全區,先至入多部800M2全區睇舊碟。點解推介Giec5700加強版給你? 係因為 ...

師兄,其實你入咗Panasonic DP-UB9000,都可以唔入Sony UBP-X800M2,照入Giec 5700加強版都得格。反正兩部都係全區碼。另外,Panasonic DP-UB9000(國行版) DVD 唔係全區碼咩?因為Panasonic 嘅藍光機同Giec 杰科嘅藍光機一樣,都係中國製造。中國製造嘅藍光機 DVD 唔係全區碼咩?Panasonic 嘅DP-UB450 DVD 都係全區碼啦,所以師兄如果你唔係賣咗部Panasonic DP-UB450嘅話,你根本唔需要入多部Sony UBP-X800M2。
另外想問你,你部Sony UBP-X800M2 嘅電源線有冇1.5米長?同埋你聲畫分開,咁播緊碟時要睇播放資料,又或者要做AV amp設定,咁電視機咪要轉去eARC 果個畫面?
頁: 1 [2] 3
查看完整版本: 請問從外國網購回來的藍光機,全區碼是如何操作的?

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。