avsuperman 發表於 2022-4-26 21:55

極地雪 發表於 2022-4-26 20:50
咁舊式電視arc 駁去SB EARC 會唔會都有呢種情況?
有無機會係earc 同其他有arc 既舊影音產品有衝突? ...

因為電視係21年三星75吋8K,配Q950A玩eARC係無問題,但好多時因為机頂盒,Now,TVB解碼盒影響,上次有條SB又係撞左卡拉Ok机,玩eARC係好煩,除非只用一條線接eARC电視同SB位,最後要抆線再逐一試揾原因,今次係接PC位出事。之前亦發現將碟机入电視經SB,當用Q Symphony玩法係出唔到DTS,最後要直接入SB才有声,SB係易玩但幾煩,所以另一部Amp只處理声音,4K画面直接交投影算

hongkonger 發表於 2022-4-28 14:22

五月什麼時候上市?

Martinkfc 發表於 2022-4-28 14:56

同埋百靈牌鬚刨一樣豐澤百老匯4388深水埗水貨1688識玩識揀,所謂嘅保用真係冇信心

avgod 發表於 2022-4-28 20:14

Martinkfc 發表於 2022-4-28 14:56
同埋百靈牌鬚刨一樣豐澤百老匯4388深水埗水貨1688識玩識揀,所謂嘅保用真係冇信心
...

可以暗示下邊款,平平地都想換,有埋清洗座仲正

Martinkfc 發表於 2022-4-28 22:37

avgod 發表於 2022-4-28 20:14
可以暗示下邊款,平平地都想換,有埋清洗座仲正

9系

wawawamudc 發表於 2022-5-16 23:11

想請問下, 佢 2022 出嘅 soundbar 嘅 Spacefit 功能係咪唔再需要透過支援嘅samsung 電視先至用到? 我見佢上一代嘅 soundbar Q950A, Q900A... 功能介紹嘅時候都講需要有Samsung電視Q70以上型號先至可以支援到. 但係佢最新嗰兩支 Q990B, Q930B 介紹 spacefit 的功能嘅時候就冇再指明需要要求有Samsung電視支援

我新居入伙, 會電視同 soundbar 同時間購買. 我想買 Q990B 或者 Q930B, 玩佢 spacefit 功能. 所以這個會直接影響到我購買電視機型號的選擇

有冇師兄可以教路

極地雪 發表於 2022-5-18 02:04

wawawamudc 發表於 2022-5-16 23:11
想請問下, 佢 2022 出嘅 soundbar 嘅 Spacefit 功能係咪唔再需要透過支援嘅samsung 電視先至用到? 我見佢 ...

990B唔需要, 但其他就唔知~
頁: 1 2 3 4 [5]
查看完整版本: Samsung Q990B Soundbar with Wireless Dolby Atmos(2022)馬來西亞 Promotion

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。