WaiHonSo@FB 發表於 2022-4-16 20:24

UM MEST 二代(四類單元混合耳機)入手

話說今日去旺角某耳機店玩貓,本身都等緊UE900無諗住入手新耳機,見到呢隻UM MEST 二代圈鐵電骨傳導混合,多手問人拎黎試下 點知一試即中毒,加埋送埋條PW制升級線,政府又有消費卷,咁就入手左。講一講初步聽感先(我試個隻老闆聲稱未煲好)
本身我得隻EST112用HIBY RS6 DAP 音源大多DSF DSD

人聲:溫暖得黎清晰,有溫度,一聽即中毒,聽女聲真係會顱內高潮
樂器:分析力強,每一種樂器都有層次感
音場:聽落去比較悶,未夠悶
低音就弱左D
初步聽感黎,聽左兩個鐘到,仲煲緊

同場加影貓貓😝😝

michaelchan9941 發表於 2022-4-16 21:33

貓貓好靚i

ip_csl 發表於 2022-4-17 07:43

師兄有無同Mext比較過?

WaiHonSo@FB 發表於 2022-4-17 09:53

ip_csl 發表於 2022-4-17 07:43
師兄有無同Mext比較過?

無啊 呢隻太毒

小瑟 發表於 2022-4-20 23:13

師兄咁過引, 去玩貓最終買左耳機既~~哈哈!!{:6_143:}

另外呢個唔係好明一音場:聽落去比較悶,未夠悶 <--- 即係唔太悶?? 定係好悶聲!?

WaiHonSo@FB 發表於 2022-4-24 07:55

小瑟 發表於 2022-4-20 23:13
師兄咁過引, 去玩貓最終買左耳機既~~哈哈!!

另外呢個唔係好明一音場:聽落去比較悶,未夠悶...

打錯左 應該係未夠闊 比較悶,不過依加開左就闊好多{:1_351:}

lysyy94 發表於 2022-5-29 19:51

師兄 呢隻我都一試中毒今個月頭買左 前幾日再去加錢轉做CM宜家期待中{:1_343:}
頁: [1]
查看完整版本: UM MEST 二代(四類單元混合耳機)入手

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。