Percytong 發表於 2022-4-16 14:50

多謝師兄既意見,我地都係理性分析返電視啦,呢到好似冇乜師兄用Sony{:12_770:},暫時都係聽到Pan記為住,唔知有冇師兄睇過飛利浦部PUD7906呢

vincent369 發表於 2022-4-16 19:42

多謝師兄既意見,我地都係理性分析返電視啦,呢到好似冇乜師兄用Sony,暫時都係聽到Pan記為住, ...

建議師兄多了解一下飛記售後服務,之前想了解其產品,但見其陳列店非常小...而家都未太清楚是屬於那一家公司

https://m.moneydj.com/f1a.aspx?a=4c9c95e2-0c6c-4195-8072-aecd08036c68

Percytong 發表於 2022-4-17 23:56

今日去左中環成人生命,咁岩有部65" Philips PUD7906 Demo,諗住叫佢放d 4K YouTube 試下機, 店員有開既,不過佢就話現場network係唔支援4k,攪到個畫面郁下停下, 完全試唔到機{:6_123:}

LeungChan@FB 發表於 2022-4-18 15:20

多謝師兄既意見,我地都係理性分析返電視啦,呢到好似冇乜師兄用Sony,暫時都係聽到Pan記為住, ...

唔知乜事,呢排幾個討論區見人係咁推pan記,真係不遺餘力

Chunchiu 發表於 2022-4-18 21:47

用緊Sony55“A80j 大約兩星期,非常滿意{:1_340:}

Percytong 發表於 2022-4-19 13:47

師兄,A系緊滿意啦{:1_332:}
尋日去左Sogo成人生命,竟然有部Philips PUD7906可以試,試左Gemini HDR一般,感覺幾立體,價錢抵玩,折實$54xx,仲有$200超市禮卷,之後再試左Sony X85J同一段片,感覺反而冇Philips咁立體,但相對黑位就感覺強d

jamesbond 發表於 2022-4-19 14:14

Percytong 發表於 2022-4-19 13:47
師兄,A系緊滿意啦
尋日去左Sogo成人生命,竟然有部Philips PUD7906可以試,試左Gemini HDR一般, ...

你budget預咗幾多?

Percytong 發表於 2022-4-19 17:56

jamesbond 發表於 2022-4-19 14:14
你budget預咗幾多?

$8000左右,希望預算之內搵到一部有少少要求既電視,我都知係比較困難{:1_332:}

vincent369 發表於 2022-4-19 18:22

樓主可以留意:
Panasonic 58JX700H
VA 屏+ Android TV +Dolby Vision +錄影+ 5年保養。
重點用HCX 高階OLED 級影像晶片(65FZ1000 OLED採用)

價格網: HKD 57xx. (性價比高)

https://youtu.be/liiohZz-qb8

jamesbond 發表於 2022-4-19 18:34

Percytong 發表於 2022-4-19 17:56
$8000左右,希望預算之內搵到一部有少少要求既電視,我都知係比較困難 ...

Pan記 TH-55JX900H 都係八千幾,始終五年保最穩陣,佢個OS唔係Android,但個HCXPRO AI processor同高檔OLED電視一樣,畫質唔會差得去邊。
頁: 1 [2] 3
查看完整版本: 電視決擇困難症

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。