wong0622 發表於 2022-4-26 10:16

lanhk 發表於 2022-4-26 09:59
請問你有無 soundbar? 夠唔夠位放 soundbar?
我 load 個 manual 睇, 用開邊的支架位有得升高少少, 實際多 ...

用緊 Samsung sounbar Q800a

說明書以以下資料, 應該插左右會升高30mm

1,069 mm × 660 mm × 270 mm ( 包括電視機底座 ( 靠內 ))
1,069 mm × 690 mm × 270 mm ( 包括電視機底座 ( 靠外 ))
1,069 mm × 622 mm × 67 mm ( 只限電視機 )

lanhk 發表於 2022-4-26 10:33

wong0622 發表於 2022-4-26 10:16
用緊 Samsung sounbar Q800a

說明書以以下資料, 應該插左右會升高30mm

謝謝.
Q800a 跟我支 Z9f 高度差不多, 如果部放倒, 我都應該可以了.

Percytong 發表於 2022-5-6 20:44

借位一問,有冇師兄買左48寸Pan JZ1000,日光睇電視會唔會暗?同埋睇一般電視台畫面會唔會起渣?

snake 發表於 2022-5-9 21:59

wong0622 發表於 2022-4-25 10:34
比錢 92XX, 扣哂商場/信用卡/店舖回贈, 機價不用 8000 (promotion已完)

OLED好靚, Panasonic 顏色好舒服,...

見大鋪賣一萬頭,請問那處賣呢個價?先謝謝

kkpysl 發表於 2022-5-9 23:02

Percytong 發表於 2022-5-6 20:44
借位一問,有冇師兄買左48寸Pan JZ1000,日光睇電視會唔會暗?同埋睇一般電視台畫面會唔會起渣? ...

呢個係JZ2000電視的表現

kkpysl 發表於 2022-5-9 23:04

kkpysl 發表於 2022-5-9 23:02
呢個係JZ2000電視的表現

呢個係JZ2000睇碟的表現

Percytong 發表於 2022-5-10 07:16

謝師兄回覆,不過,jz2000好似係會比jz1000光亮,而且尺寸大咁多,不過畫質真係唔錯

Percytong 發表於 2022-5-10 07:18

snake 發表於 2022-5-9 21:59
見大鋪賣一萬頭,請問那處賣呢個價?先謝謝

成人生命,你同佢講係有sales報過$92xx,佢多數都做返俾你,唔分期再俾多$300超市卷,要買就快手啦

David! 發表於 2022-5-15 08:31

請問駁4K Blu-ray player/Apple TV 4K 睇Dolby vision 片種時,畫面流暢嗎?

Chinamanli@G 發表於 2022-5-24 10:29

I hope is not too late

如果睇片打機 (XSX/PS5)同睇片時間各佔一半,強烈不推薦!!!
PS5 - 120hz + VRR not supported
XSX - 120hz VRR support 但 EARC sound drop

so far 這裡沒人認真討論這些問題!!!!
頁: 1 2 [3]
查看完整版本: LG C1 OLED 48" or Panasonic JZ1000 OLED 48"

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。