小瑟 發表於 2022-4-3 09:58

#收集問題 | Bose Smart Soundbar 900 開箱 & 收集大家想試的問題...

{:12_828:}一直以來好多觀眾都會係我地做 SOUNDBAR評測的留言下, 會問我地幾時會有呢條 Bose Soundbar 900 的評測. {:12_799:}今天我地 STUDIO 終於都借到呢條傳說中的 SOUNDBAR 900 返來評測{:12_790:}, 所以今次小瑟會同大家先開個箱之餘, 仲用一個星期時間收集大家想知道 SOUNDBAR 900 的問題, 再係之後的嚴測影片之中, 應大家的要求測試一下大家想知的部份{:12_794:}, 希望可以讓大家一次過了解哂自己入手新玩具之前想知的東西. {:12_844:}

https://youtu.be/qNKXavmWXXU

{:12_792:} {:12_793:} 如果大家都係對 BOSE 呢條 SMART SOUNDBAR 900 有好多疑問, 就睇完呢條開箱片留言問小瑟啦!!!{:12_786:} 我地會收集大家留言問題一個星期, 之後就會同大家拍片實試架勒!! {:12_833:}

小瑟 發表於 2022-4-3 19:19

{:12_792:} {:12_793:} 如果大家都係對 BOSE 呢條 SMART SOUNDBAR 900 有好多疑問, 就睇完呢條開箱片留言問小瑟啦!!!{:12_786:} 我地會收集大家留言問題一個星期, 之後就會同大家拍片實試架勒!! {:12_833:}

TakiTsang@FB 發表於 2022-4-4 10:56

小瑟大師,我等你們的評測真係等到頸都長了,請問你今次測試會淨係試呢條 Bar ?會不會Full Set 試埋佢原廠的無線 Sub-woofer + surround ? 好想知道比 Samsung 950A 或者 800a+surround 出來聽感同分別。同Samsung 950A, Sony A7000,JBL Bar 9.1 三款比較,那個更合你的口味, 如何去形容呢四支的分別呢?
因為小弟正在想買 Soundbar , 但需要有後置的,一直在糾結呢幾支選一支。所以好想聽下你的專業分析。

小瑟 發表於 2022-4-4 16:51

TakiTsang@FB 發表於 2022-4-4 10:56
小瑟大師,我等你們的評測真係等到頸都長了,請問你今次測試會淨係試呢條 Bar ?會不會Full Set 試埋佢原廠 ...

TAKI兄, 千萬唔好叫我大師呀, 小瑟只係玩家一名, 只係工作關係依家多左機會玩到不同既野, 同埋會比大家玩多D咁解炸, 我都係一邊學一邊試野比大家睇. 所以問下大家想試咩, 等大家都好似可以一同參與呢個評測咁呢~{:1_343:}

小瑟 發表於 2022-4-4 16:52

小瑟大師,我等你們的評測真係等到頸都長了,請問你今次測試會淨係試呢條 Bar ?會不會Full Set 試埋佢原廠 ...

後置同SUB SET野問過, 原來又係"冇貨野的禍", 所以今次我地想試都做唔到呢~{:1_258:}

garytanghk 發表於 2022-4-5 18:57

你好小瑟,

我本身用開Bose soundtouch 300 + Bass Module + 一對後置surround speaker,早排換左LG C1電視後插hdmi會有斷聲問題(成功連線後,喺soundbar出到一秒聲後自動斷左,轉返電視出聲),而家焗住用光纖,一直等緊900想升級atmos,但好驚買到返黎依然有斷聲問題。

如果你有相同配置(C1 +900),麻煩你幫手試下,始終唔想浪費左個bass Module 同後置,謝謝

TakiTsang@FB 發表於 2022-4-6 12:42

小瑟 發表於 2022-4-4 16:52
後置同SUB SET野問過, 原來又係"冇貨野的禍", 所以今次我地想試都做唔到呢~...

實在太可惜了,冇左sub仔真係不能試到個真正實力,會唔會考慮用studio 原本有的 sub仔駁返落個 Bose 900 的 sub out 試下?亦都可以試到佢個音場校正技術會唔會可以支援到其他品牌sub仔。

woopuikwan 發表於 2022-4-7 13:12

garytanghk 發表於 2022-4-5 18:57
你好小瑟,

我本身用開Bose soundtouch 300 + Bass Module + 一對後置surround speaker,早排換左LG C1電 ...

Try off earc support
頁: [1]
查看完整版本: #收集問題 | Bose Smart Soundbar 900 開箱 & 收集大家想試的問題...

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。