avsuperman 發表於 2022-3-23 19:01

:o) 發表於 2022-3-21 12:01
可唔可以zoom埋啲你個 影碟櫃

一個木櫃一個玻璃

:o) 發表於 2022-3-24 00:02

avsuperman 發表於 2022-3-23 19:01
一個木櫃一個玻璃

https://www.vjmedia.com.hk/wp-content/uploads/2012/11/jesus-300x300.jpg

kasunlam@G 發表於 2022-3-24 09:52

一個木櫃一個玻璃

寶貝就快沒位放呀

horwardlin 發表於 2022-3-24 10:12

avsuperman 發表於 2022-3-23 18:58
我有玩投影同埋7.2.6聲道,電視同soundbar主要睇電視玩串流

想請問大大,屋企用緊邊部AMP?相比950如何?我昨日去佐AV life,聽佐950,個sales放埋D測試片,去放得好大聲,比我感覺除佐嘈都係嘈,都可能因觀賞近(差唔多1m),係有包圍感,即係四周有聲,但系咪距離近就不得而知

avsuperman 發表於 2022-3-24 11:29

kasunlam@G 發表於 2022-3-24 09:52
寶貝就快沒位放呀

宜家少玩碟,全部用file,好慳位,d碟慢慢清,反而其他寶貝無位放,幾十盒入倉

avsuperman 發表於 2022-3-24 11:33

horwardlin 發表於 2022-3-24 10:12
想請問大大,屋企用緊邊部AMP?相比950如何?我昨日去佐AV life,聽佐950,個sales放埋D測試片,去放得好大 ...

用緊8500,唔同聽法,尤其低音用15吋,SB係方便,叫有低頻同環繞聲感覺好出。你試機距離太近,當日我試至少8呎,大細聲比較,又可聽下細節,飛機頭頂飛好明顯,反而屋位差少少

horwardlin 發表於 2022-3-24 21:06

avsuperman 發表於 2022-3-24 11:33
用緊8500,唔同聽法,尤其低音用15吋,SB係方便,叫有低頻同環繞聲感覺好出。你試機距離太近,當日我試至 ...

師兄我終於入咗950, 但有啲奇怪, 我㩒 齒輪 出嚟好Auto eq 切換到on. 就顯示centre 音量, 指示燈自然熄之後, 唔知佢係咪設定了? 係咪只可以設定一次? 但後面 在點樣 顯示auto eQ. 佢都唔會再設定, 冇幾耐就 顯示ea AC ?唔可以重設嗎? 做咗auto eq, 咁就可以玩? 我自己覺得佢就冇q90重,同样的声音Q90到20就可以,但950可能要
开到30。继续尝试中。

horwardlin 發表於 2022-3-24 21:50

用緊8500,唔同聽法,尤其低音用15吋,SB係方便,叫有低頻同環繞聲感覺好出。你試機距離太近,當日我試至 ...

多謝大大,最後都係用Smartthings 個apps,但去又無調各聲道大小聲,變佐用遙按器調,看到有些師兄調eq,但各聲道好似冇人調,各環繞聲道大小要如何調才合適呢?

avsuperman 發表於 2022-3-24 21:51

horwardlin 發表於 2022-3-24 21:06
師兄我終於入咗950, 但有啲奇怪, 我㩒 齒輪 出嚟好Auto eq 切換到on. 就顯示centre 音量, 指示燈自然熄 ...

我睇電視16唔超過20,试Disney+去到35,聲音過引d,Auto EQ可玩全部聲道,可+一音量

BTCC 發表於 2022-3-24 21:55

horwardlin 發表於 2022-3-21 00:06
多謝師兄 熱心 , 環繞聲冇斷過咁神奇?意思係環繞不斷有聲音嗎? 劇集都多咗好多細節 ?請問係睇乜嘢片 ...

師兄你套q90r soundbar係國行定澳洲水貨,會唔會賣?
頁: 1 [2] 3
查看完整版本: 好想升級 sumsumg hw950A. 請大家畀啲意見

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。