beerboy 發表於 2022-3-1 00:46

cth516 發表於 2022-2-28 22:33
好彩就係無比較,我自己就比較喜歡OPPO 203嘅聲,所以AQ FB HDMI 用嚟插203行聲,而Wireworld Silver Sph ...

pan仔我真心收貨喎{:1_352:} 不過我日水用牛拖佢

快活人 發表於 2022-3-1 00:46

kingyan 發表於 2022-2-28 01:14
成份真係不用太研究佢, 睇結果既姐

絕對認同。

chm 發表於 2022-3-1 10:35

avsuperman 發表於 2022-2-28 21:55
最緊要自己滿意,我都肉赤,龍也是極限了,好似话V2仲正,好彩無聽過。我都係用203先駁AQMocha,效果不錯 ...

師兄,AQ龍 同 AQ鑽石 分别在晝質或音質?

avsuperman 發表於 2022-3-1 11:52

chm 發表於 2022-3-1 10:35
師兄,AQ龍 同 AQ鑽石 分别在晝質或音質?

我用係音質,試007掃防彈玻璃一幕,鑽石的力水比龍埋身感差好明顯,如果無比較,鑽石會收貨,但我用先鋒800換下線,點解子彈聲由細口徑變大口徑,宜家搞到身痕,龍已是預算極限,因為先鋒少玩,主力係芝杜3000,用左龍係生猛左,細緻左,力水拍得住Oppo203夠厚声

Benip 發表於 2022-3-1 12:46

運氣原來重有啲,黑唔晒,老闆回覆幫我R到可以換條新線,但行聲既線我點都會換嫁喇,暫定條wireworld,而家唔急換線情況下,我將目標轉去換player,計劃將5700轉成P記9000,我相信換機提升感會比換線大

marco 發表於 2022-3-1 14:55

Benip 發表於 2022-3-1 12:46
運氣原來重有啲,黑唔晒,老闆回覆幫我R到可以換條新線,但行聲既線我點都會換嫁喇,暫定條wireworld,而家 ...

相信換器材既效果一定大過線材{:6_134:}

快活人 發表於 2022-3-1 16:20

相信換器材既效果一定大過線材

缐同機一樣重要。

avsuperman 發表於 2022-3-1 16:28

相信換器材既效果一定大過線材

依句真,機唔升級幾靚嘅線都係浪費,因為機能已是極限,4K電視用條8K線係唔會出8K,8K電視用普通8K線係出到8K

快活人 發表於 2022-3-1 16:55

avsuperman 發表於 2022-3-1 16:28
依句真,機唔升級幾靚嘅線都係浪費,因為機能已是極限,4K電視用條8K線係唔會出8K,8K電視用普通8K線係出 ...

器材幾靚都冇用,冇好缐材,末必玩得盡器材本來特色風格,有錯請指教。

yiuhei13 發表於 2022-3-1 18:38

快活人 發表於 2022-3-1 16:55
器材幾靚都冇用,冇好缐材,末必玩得盡器材本來特色風格,有錯請指教。 ...

師兄真係講得好準確。👏
頁: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11 12 13
查看完整版本: 行聲既HDMI

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。