felix1997 發表於 2022-2-26 00:00

Sony X90J 65" 香港買水貨

退燒多年!已經好長時間無發帖! 8年前上深圳同蟲蟲買 Panasonic TH-P55vt31C ,8年之後 特然壞左,問價修理最少 $1300 ,係疫情下無電視好難過!又上番 76 update 一下! 又去左 百XX / 咸X生命/ X擇 / 睇睇實物 同 sales 學下野,係咸X生命睇到 panason 65 hx900 $12980,都有少少心動 五年保! 最後無選擇到! 心裡得番 Samsung Q70A (水 9580/行 16xxx) 同Sony X90J (水9780 / 行 18000) 2 個選擇!

唔知點解自已唔多鐘意 Samsung,最後選擇左 Sony,
我又上唔到深圳蟲蟲,唔知點算好,行貨 X90J MIJ 賣大約 $18000,同老板 講完,老板話你覺得博得過就水啦,疫情下唔好亂洗錢, 最後上 76 比我睇到 美孚 有得買水貨(無賣廣告,我係純用家心態) ,車泊門口好方便!係街邊試機好多人行過眼望望!
睇完有無死點,之後幫我安裝 netflix / youtube / viu / disney+ , 再跟 英式電插
番屋企上牆試機!一齊正常,老板無投入訴!

跟機搖按認真馬馬,有無ching 分享一下有無其他選擇!

唔好意思,無相 !最近WFH 好忙!

缺點:
1. D apps 需要自已安裝或姐你店幫你安裝,youtube 有教點安裝!
2. 轉字幕同語音 要按 5 下鍵 先轉到
3. 跟機 remote 好細隻,唔似中高級機D remote ,我而家上 tao 再買!之後再 comment
4. 水貨 無保 得 頭10 日有壞包換 我講緊美孚店 其他店我唔知
5.水 MIC 行 MIJ
6. 無 airplay (我有 chrome cast)
7. 睇 節目表要按 3 下鍵 (唔知新 remote 會唔會 一鍵到位)

優點:
1. 平行 8000 元
2. 120mhz
3. Support HDMI 2.1 (雖然我無 PS5)
4.

大陸人評價:大家可以參考一下,我個人會比少少用後感!
https://www.bilibili.com/video/BV1Qg411F7VU/?spm_id_from=333.788.recommend_more_video.0

Mosque 發表於 2022-2-26 01:24

mtvbb 發表於 2022-2-26 11:40

https://post76.hk/forum.php?mod=viewthread&tid=327827&page=8&authorid=1680

我係淘寶搵, 不過你要睇下你呢代岩唔岩洗
由到貨到用到宜家無投訴, 當然佢同TV 既接收力無果個短搖控咁強

短果個我反方向唔對注TV都搖控到, 呢個就唔得

wong1777 發表於 2022-2-26 11:58

LG C1

wong1777 發表於 2022-2-26 11:59

wong1777 發表於 2022-2-26 11:58
LG C1

點解唔揀LG丫

Jim88y 發表於 2022-2-26 12:48

蟲蟲係唔係香港有倉可以直送上樓?

MM622 發表於 2022-2-26 13:10

聽聞Sony 大陸水貨機中文顕示只有簡體字,有繁體,中文語音冇廣東語,另外有啲app 亦冇,例如YouTube, Netflix ,....同香港行貨機唔同,
而Samsung, LG 水貨機冇呢啲問題,同香港行貨機一樣,請問係咪真?

wong1777 發表於 2022-2-26 13:25

MM622 發表於 2022-2-26 13:10
聽聞Sony 大陸水貨機中文顕示只有簡體字,有繁體,中文語音冇廣東語,另外有啲app 亦冇,例如YouTube, Netf ...

真,SONY除非用美水,如果唔係就可免則免了,雖然美水都同港行有差
但三星LG改完區同港行冇分別

sam2004 發表於 2022-2-26 15:03

跟機搖按認真馬馬,有無ching 分享一下有無其他選擇!

https://m.tb.cn/h.fnvZAVh?sm=f2ba55?tk=RUJS2VDyMVw

買呢個幾好用

AskaLung@FB 發表於 2022-2-26 16:14

Pan 啦5年保,我用緊ok ,我之前部sony A1過左三年保養即壞
頁: [1] 2 3 4
查看完整版本: Sony X90J 65" 香港買水貨

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。