小瑟 發表於 2022-2-19 12:34

久等了.....Sony HT-A7000 深入評測

{:12_727:}好多罪大粉都希望 ST5000 後繼的 Soundbar 盡快D出現, 今次終於都見真身了!!! SONY A7000 在上年推出A9時都已經一同推出, 不過因為貨源問題同借唔到的關係, 所以一直都未能同大家做個評測. 今次終於可以在 STUDIO 同大家來個深入評測了{:12_753:}。Sony A7000 支援 7.1.2 聲道, 加上兩個向上發射揚聲器、兩個高音揚聲器和五個前置揚聲器帶來更廣闊的環迴立體感, 自家一條Soundbar都已經可以輸出 7.1.2 聲道的 Dolby Atmos 效果....

https://youtu.be/s92On-mV-ao

ChristianC 發表於 2022-2-19 14:21

小瑟ching,我都買左今日已經用緊😊
睇Disney + 同avenger 4啲聲明顯間中窒左幾下會
但睇其他app無事!
X9500h配a7000

legendstorm 發表於 2022-2-19 21:40

佢對後置用唔用得返落Ht-5000?

GARYKWONG@G 發表於 2022-2-19 22:25

legendstorm 發表於 2022-2-19 21:40
佢對後置用唔用得返落Ht-5000?

之早都問過旺角Sony 糸不可以。
我都糸HT-5000 用家。
如果換HT-7000 又好浪費.

DavidFok@FB 發表於 2022-2-20 12:41

Oppo205 hdmi audio connect a7000 表示未有連接? 另我用緊55s8500c , 但電視未能出現soundbar的選項功能?

小瑟 發表於 2022-2-20 13:45

ChristianC 發表於 2022-2-19 14:21
小瑟ching,我都買左今日已經用緊😊
睇Disney + 同avenger 4啲聲明顯間中窒左幾下會
但睇其他app無事!

我地係STUDIO其實都放左幾個星期, 一直睇戲都冇試過窒喎, 除左DISNEY+之外, 其實 SOURCE有冇呢個情況??
如果有碟最好搵碟試下~

小瑟 發表於 2022-2-20 13:46

GARYKWONG@G 發表於 2022-2-19 22:25
之早都問過旺角Sony 糸不可以。
我都糸HT-5000 用家。
如果換HT-7000 又好浪費. ...

係啦, ST5000跟本冇設計比無線後置做連線, 只有新果D SOUNDBAR先可以有呢個功能呢~

小瑟 發表於 2022-2-20 13:47

DavidFok@FB 發表於 2022-2-20 12:41
Oppo205 hdmi audio connect a7000 表示未有連接? 另我用緊55s8500c , 但電視未能出現soundbar的選項功能? ...

C系太舊了, 基本上係TV睇到SOUNDABER MENU呢個功能都只係 2020之後的TV先可以 SUPPORT到呢~

ChristianC 發表於 2022-2-20 17:10

小瑟 發表於 2022-2-20 13:45
我地係STUDIO其實都放左幾個星期, 一直睇戲都冇試過窒喎, 除左DISNEY+之外, 其實 SOURCE有冇呢個情況??
...
YouTube 都會窒
會唔會關hdmi線事?因我換左魔獸8k

edlsang 發表於 2022-2-20 18:40

小瑟兄 :

我想了解同SONYA7000 VS 三叔 Q900A/950A 

性價各有什麼評價,可作參考 ?
頁: [1] 2 3
查看完整版本: 久等了.....Sony HT-A7000 深入評測

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。