Jazzgd1 發表於 2022-2-7 22:28

ManKwong@G 發表於 2022-2-7 21:33
唔好意思呀,想問你都係Samsung ? ARC 可以係邊到搵?

我用三星,有個anynetcec之類,你有開嗎?

ManKwong@G 發表於 2022-2-9 16:54

Jazzgd1 發表於 2022-2-7 22:28
我用三星,有個anynetcec之類,你有開嗎?

我試過閂同開結果都係一樣,而家睇藍Viu 都有時睇唔到😢

Jazzgd1 發表於 2022-2-9 17:30

ManKwong@G 發表於 2022-2-9 16:54
我試過閂同開結果都係一樣,而家睇藍Viu 都有時睇唔到😢

用緊咩hdmi線呀?會唔會唔支援呀?試下set低個解析度會唔會一樣呢?

Polo1984 發表於 2022-2-9 20:29

我跟你一樣三叔同appie tv,之前用電視跟機線落擴音機再上電視,更新完之後有呢個情況,但換條AQ比佢馬上飽曬,好大機會係握手問題

ManKwong@G 發表於 2022-2-12 15:43

Polo1984 發表於 2022-2-9 20:29
我跟你一樣三叔同appie tv,之前用電視跟機線落擴音機再上電視,更新完之後有呢個情況,但換條AQ比佢馬上飽 ...

我無連接任何擴音器,已經換左條High speed 2.0既HDMI 線,但都係唔得😢

ManKwong@G 發表於 2022-2-12 15:46

Jazzgd1 發表於 2022-2-9 17:30
用緊咩hdmi線呀?會唔會唔支援呀?試下set低個解析度會唔會一樣呢?

我開頭都以為係條HDMI線既問題,我換條high speed 2.0都唔得😢係apple tv 都試過壓低解像度,但都係唔得,唔通真係要為Disney+換過部電視😢而家睇藍Viu 既重溫都係有聲無畫面😢

Polo1984 發表於 2022-2-13 10:52

ManKwong@G 發表於 2022-2-12 15:46
我開頭都以為係條HDMI線既問題,我換條high speed 2.0都唔得😢係apple tv 都試過壓低解像度,但都係唔得 ...

試下更新最新版本

ManKwong@G 發表於 2022-2-13 16:55

Polo1984 發表於 2022-2-13 10:52
試下更新最新版本

電視已經無得更新了😢而且Samsung 話我呢個型號係唔支援Disney+😑

Jazzgd1 發表於 2022-2-13 18:09

ManKwong@G 發表於 2022-2-13 16:55
電視已經無得更新了😢而且Samsung 話我呢個型號係唔支援Disney+😑

唔支援Disney +定唔支援apple tv?

oyama 發表於 2022-2-13 23:15

如果真係要換電視又無咩筆直, 只可考慮TCL了.

我用左TCL 65寸 C725 大約4個月, 買大約$7XXX 香港大店買行貨, 睇N可以DV DA點燈. 睇D+可以DV, 5.1.

另外因為我有xbox series x 所以我好時其係係用佢接收 N, D+

頁: 1 [2]
查看完整版本: 電視唔支援D+ 求方法😢

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。