小瑟 發表於 2022-1-9 18:29

香港行貨 Anthem MRX 1140 試玩記錄

呢二個星期都學緊點玩呢部大家都話好聲又好力的 Anthem MRX1140, 加拿大既聲音的確係比小瑟玩左咁多年日本機的AV友有一定的驚喜. 當然因為由地球的一邊(日本機), 轉玩另一邊(北美機)的我的確係有D地方唔係好明, ARC又唔係好了解之下, 都要多左時間去玩熟佢的. 所以今次開個PO同大家一邊分享, 一邊搵埋同好一同討論一下呢部MRX1140仲可以有咩發揮都係一件好事呢~{:12_790:}

依家先開個箱比大家睇下先, 試玩之後再有.(預左比多幾個星期我啦~{:12_788:} {:12_830:} )

香港一直都有 Anthem 出售的, 不過之前真係覺得好似好難玩, 個樣又唔靚仔, 所以一直都冇玩到. 今次轉左款, 轉左代理, 聽科林上的版友講, Anthem MRX 1140 好聲好力, 比到日本機比唔到的埋身感同"美國"式的力感. 所以小瑟就即時問代理會唔會有新機可以係我地新STUDIO同大家測試一下. 未試之前就當然同大家開箱了解下有咩配置先!!!

https://youtu.be/pWJ1Ggz8UXY

pac 發表於 2022-1-9 21:18

實在太幸福啦{:8_394:}

issachar 發表於 2022-1-9 22:06

而家 D 日系機 after sales 做到咁... 真係好想試下 Anthem!!!!! {:6_128:}

manlai@G 發表於 2022-1-9 22:27

大王,呢部機係咪要成四雞幾野?

koo9726 發表於 2022-1-9 23:22

我用Lexicon, 聲抵會唔會近似❓

XPR 發表於 2022-1-10 07:24

請問 1140的天空聲道是否只能設定為 Top front Top rear,
而 不能設定為 Front heightrear Height ?

zardwys 發表於 2022-1-10 11:10

不過要成四萬幾越南造,心理關口好大

toms110 發表於 2022-1-10 13:31

XPR 發表於 2022-1-10 07:24
請問 1140的天空聲道是否只能設定為 Top front Top rear,
而 不能設定為 Front heightrear Height ? ...

係,只能以標準Atmos家庭影院的.6 (即Top front、Middle、Rear)設定

XPR 發表於 2022-1-10 15:34

toms110 發表於 2022-1-10 13:31
係,只能以標準Atmos家庭影院的.6 (即Top front、Middle、Rear)設定

即係玩唔到 DTS X    {:1_331:}

Davidfwh 發表於 2022-1-10 17:59

XPR 發表於 2022-1-10 15:34
即係玩唔到 DTS X

DTS X 點解玩唔到?
頁: [1] 2
查看完整版本: 香港行貨 Anthem MRX 1140 試玩記錄

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。