Kelvinvvd 發表於 2022-1-7 17:20

KEF subwoofer無聲

請問我這個接駁及定方法是否正確?為何沒有聲音?{:12_752:} {:12_752:}

leung133 發表於 2022-1-7 17:29

我見到個POWER BUTTON係OFF{:6_136:}

se人 發表於 2022-1-7 20:30

望望粒fuse有無黑

老五 發表於 2022-1-8 11:24

我見到個POWER BUTTON係OFF

咪係都未開制點會有聲

rockyw 發表於 2022-1-8 11:27

我見到個POWER BUTTON係OFF

{:1_350:}

Kelvinvvd 發表於 2022-1-10 16:15

我power on後是有著綠燈,但有輕微電流聲,是否就是電流聲影響無聲?

Paulchung1974 發表於 2022-1-12 22:24

OFF 左?

leung133 發表於 2022-1-13 14:55

Kelvinvvd 發表於 2022-1-10 16:15
我power on後是有著綠燈,但有輕微電流聲,是否就是電流聲影響無聲?

有綠燈即係有電到,但無聲既意思係咩呢?
播緊音樂是震膜有冇郁?
SUBWOOFER聽到既都係低頻聲音,唔會令你覺得好似有人聲之類
或許試下換過條線睇下係唔係有同樣問題先

Kelvinvvd 發表於 2022-1-13 17:21

即係開著咗Amp同subwoofer之後會著綠燈,但甚麼都未播放時有輕微嗚嗚聲低頻(呢種係咪就係電流聲),開始播電影時卻甚麼聲音也沒有,扭背後volumn都無反應

fat6 發表於 2022-1-13 18:06

開著個超抵,1,fuse有冇問題, 2,有冇綠燈著 ,如著, 訊號線駁超低音唔好接駁擴音機, 再用手指掂一掂條訊號線(amp個面)睇下有冇popo聲, 如果有popo聲就應該唔關超低音事。 如果唔關超低音事,就可以重置部擴音機試一試
頁: [1] 2
查看完整版本: KEF subwoofer無聲

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。