wahjaja 發表於 2022-1-2 17:57

退燒後重新出發

我原本用Pioneer LX71,後尾小朋友出世就賣走晒D喇叭
依家小朋友大返少少,我就平平哋入咗套wharfedale DS-2玩下,聽返又身痕...
想經濟D,因為有小朋友始終都唔開得大聲,加上套喇叭又比較入門,所以但求有效果就好~ haha
依家Netflix + Disney+好方便,所以好想將套5.1經濟哋轉做Atmos

想問如果由Pioneer LX-71轉VSX-934 / Denon AVC-2700H呢D機個級數雖然下降,不過差咁多年,轉機會唔會有明顯落差呢?

THANKS!!!

cakecake 發表於 2022-1-2 18:13

優質soundbar吧

rach 發表於 2022-1-2 18:42

上showroom試聽過大王介绍里套野, 覺得低楷合拼機已經無任何優勢, 尤其串流已經成為主流, 除非閣下想發多次燒另計😁

https://youtu.be/KiWKMGZn5GU

wahjaja 發表於 2022-1-2 19:27

cakecake 發表於 2022-1-2 18:13
優質soundbar吧

望過吓,優質嘅又有後置嘅要成皮嘢Wor...

wahjaja 發表於 2022-1-2 19:29

rach 發表於 2022-1-2 18:42
上showroom試聽過大王介绍里套野, 覺得低楷合拼機已經無任何優勢, 尤其串流已經成為主流, 除非閣下想發多次 ...

呢套加埋加埋好貴Wor...
同埋我已經有套喇叭喺度,小朋友未大暫時都唔會點發燒

rach 發表於 2022-1-2 19:43

wahjaja 發表於 2022-1-2 19:29
呢套加埋加埋好貴Wor...
同埋我已經有套喇叭喺度,小朋友未大暫時都唔會點發燒 ...

但X2700+ 中置+ 後置(未計十仔及Atmos喇叭)都成要萬蚊架😉

leooel 發表於 2022-1-2 22:08

當師兄用返舊有5.1,只升AMP和天空喇叭
但選擇X2700H只可加到5.1.2,若之後又身痕想裝多兩隻做5.1.4都唔得

leooel 發表於 2022-1-2 22:10

天空喇叭可揀POLK既OWM3,夠晒平

cakecake 發表於 2022-1-2 22:52

wahjaja 發表於 2022-1-2 19:27
望過吓,優質嘅又有後置嘅要成皮嘢Wor...

其實師兄以前用LX71,如果聽D比較入門既機應該好快會換機

wahjaja 發表於 2022-1-3 00:32

rach 發表於 2022-1-2 19:43
但X2700+ 中置+ 後置(未計十仔及Atmos喇叭)都成要萬蚊架😉

我已有套wharfedale DS-2,諗住換部現代嘅Amp同加對喇叭出Atmos
頁: [1] 2
查看完整版本: 退燒後重新出發

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。