喂brian呀@G 發表於 2021-12-3 14:29

人生的決澤 Sony HT-A9 vs Samsung Q950A

是甘的,小弟前排訂左套A9連sub仔諗住配Sony A80J玩,原本話11月尾到貨,不過岩岩收到最新消息Sony個邊出唔切貨,要delay到出年1月中至3月(仲要唔知洗唔洗再delay).

依家煩惱緊好唔好同鋪頭講轉Q950A好過, 一來起碼唔洗比左錢但等到出年Q1先有機會拎倒, 二來都平一半有多.不過又驚Q950A配A80J始終唔同brand會有hiccups, 又無左個TV centre功能(雖然有review話唔用仲好).想問下大家點睇? 應該等定轉好呢? 有冇c hing都遇到類似情況呢?

(P.S. Q950A 我試過其實都好不錯,不過個時TV揀A80J所以最後無揀到)

Giogio 發表於 2021-12-3 14:59

索尼電視搭Q950A 冇問題 放低情意結吧
我都係A9G 配佢

喂brian呀@G 發表於 2021-12-3 15:43

Giogio 發表於 2021-12-3 14:59
索尼電視搭Q950A 冇問題 放低情意結吧
我都係A9G 配佢

所以我都積極考慮緊轉會......另一個原因個時揀A9係貪佢有自動音場調校, 後置既擺位可以flexible d, 如果Q950A後置,有傢私局限未必可以擺到ear level....

JimLam@FB 發表於 2021-12-3 15:48

自己X90j +Q950a=正,抵,后置好有驚喜
開心享受中

喂brian呀@G 發表於 2021-12-3 15:54

JimLam@FB 發表於 2021-12-3 15:48
自己X90j +Q950a=正,抵,后置好有驚喜
開心享受中

c hing 有冇預過斷線或者其他技術問題?定係完美享受?

JimLam@FB 發表於 2021-12-3 15:55

喂brian呀@G 發表於 2021-12-3 15:54
c hing 有冇預過斷線或者其他技術問題?定係完美享受?

全正常

喂brian呀@G 發表於 2021-12-3 16:00

JimLam@FB 發表於 2021-12-3 15:55
全正常

甘睇黎係我顧慮太多..

KarenLeung@G 發表於 2021-12-3 17:02

我都係用緊A80J + Q950A, 用咗一個禮拜完全冇問題, 之前情況同你一樣唔想再等

喂brian呀@G 發表於 2021-12-3 20:19

KarenLeung@G 發表於 2021-12-3 17:02
我都係用緊A80J + Q950A, 用咗一個禮拜完全冇問題, 之前情況同你一樣唔想再等

係...起碼等到出年年頭, 仲要唔知會唔會無限delay...睇黎都係早用早享受好...

hoikei 發表於 2021-12-3 22:00

轉Q950A
頁: [1] 2
查看完整版本: 人生的決澤 Sony HT-A9 vs Samsung Q950A

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。