mcdull 發表於 2021-12-1 10:29

心大心細,標尾會好定新JZ2000好?

2200 發表於 2021-12-1 10:50

不要迷戀10年前的電視產品,電視科技一日千里,快快加入4K,8K,HDR,DA,DV 行列。

jamesbond 發表於 2021-12-1 10:50

mcdull 發表於 2021-12-1 10:29
心大心細,標尾會好定新JZ2000好?

打機就JZ2000,唔打機就標尾會啦!

2200 發表於 2021-12-1 10:56

剛由 Panasonic Plasma 60H升上OLED, 不要再用比較這字眼。

jach 發表於 2021-12-1 11:13

pong_james 發表於 2021-12-1 09:52
其實我而家用緊Kuro 500a, 用咗超過十年,成日想佢壞都唔壞 😆我其實好少睇電視多數Netflix, Disney+ 同Y ...

Kuro未壞就等下或搬入房,netflix 及disney 有好多4k及dolby vision, 部hz2000就食哂,而且大好多,光好多,嗰下感覺連我太座都睇到。

不過其實部kuro平時睇個画質都仲可以flight 抵好多所謂嘅LED.當然要環境暗嘅情況下。

mcdull 發表於 2021-12-1 18:12

jamesbond 發表於 2021-12-1 10:50
打機就JZ2000,唔打機就標尾會啦!

Thanks 🙏間中會打吓機😅
見新機有個cinema Colour 係咪好啲?

nippon 發表於 2021-12-1 18:22

mcdull 發表於 2021-12-1 18:12
Thanks 🙏間中會打吓機😅
見新機有個cinema Colour 係咪好啲?

老實講,五年內都唔知會出到幾多隻120hz 的game! 重要啱自己玩!過埋保養都可能未有!😅

2200 發表於 2021-12-1 18:43

如果錢唔係問題梗係JZ2000, 新影像晶片pro AI,新技術散熱系統, 7.1 Atmos

jach 發表於 2021-12-1 18:53

2200 發表於 2021-12-1 18:43
如果錢唔係問題梗係JZ2000, 新影像晶片pro AI,新技術散熱系統, 7.1 Atmos

新機有時為出而出,係唔係好咁多呢,唔知,先比較再定。 我睇過就唔係好覺 好大分別喇

Hz 嗰部已經有heat sink, 信興嘅裝機師傅講 呢部重好多 足料好多 新嗰部輕飄飄

但所謂7.1, 我就有所保留, 始終都係電視喇叭出, 不如慳咗嘅錢正正經經買套平平地7.1仲好效果啦。 送多樣嘢玩㖭

mcdull 發表於 2021-12-1 19:18

jach 發表於 2021-12-1 18:53
新機有時為出而出,係唔係好咁多呢,唔知,先比較再定。 我睇過就唔係好覺 好大分別喇

Hz 嗰部已經有hea ...

多謝師兄🙏
頁: 1 2 3 [4] 5 6
查看完整版本: Panasonic 65HZ2000, 今次又標尾會

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。