AskaLung@FB 發表於 2022-7-20 20:01

tkc884 發表於 2022-7-20 19:42
我3個月前唔用lan線,用番wifi就無再窒過聲了

你睇Netflix定係迪士尼?我有試過睇迪士尼睇幾套戲都冇窒聲,反而有陣時Netflix一個字左右已經出現嘅問題

tkc884 發表於 2022-7-20 20:15

衹有netflix 會窒,D+,A TV從來未窒過,打過上Apple cs死都話係neeflix問題,我Lan 線都買過3條,後尾諗番初初新機都係用wifi先,果時係無問題,後尾試玩Lan cable先開始有窒聲
btw 我A Tv直入P記901

AskaLung@FB 發表於 2022-7-20 20:16

tkc884 發表於 2022-7-20 20:15
衹有netflix 會窒,D+,A TV從來未窒過,打過上Apple cs死都話係neeflix問題,我Lan 線都買過3條,後尾諗番 ...

我之前用先鋒701轉左天龍8500都係有依個問題,所以我可以一口咬定就係Apple TV既問題

tkc884 發表於 2022-7-20 20:18

不過近期又有過新問題,就係開機果下會經常hang機但remote仲有反應,要reboot一次先正常返

tkc884 發表於 2022-7-20 20:19

我都覺,但無計

AskaLung@FB 發表於 2022-7-20 20:23

tkc884 發表於 2022-7-20 20:19
我都覺,但無計

師兄你可唔可以試吓睇Netflix嘅時候,搵一套有ATMOS 電影,跟住喺語言嗰度校返做第二種語言嘅5.1,然後再轉返做ATMOS 語言,我發現咁樣轉嘅時候會有種好大聲嘅破音

tkc884 發表於 2022-7-20 20:28

OK! try tonight

tkc884 發表於 2022-7-21 21:28

try a few atmos movie,but nothing wrong happen

AskaLung@FB 發表於 2022-7-22 09:21

更新咗15.6問題依然存在….而家唯一折衷方法用Apple TV聽ATMOS 唔窒聲嘅,係用tv ARC回傳返落部av amp就完全冇窒息嘅問題🤬
頁: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 [11]
查看完整版本: Apple TV 4K輸出Atmos時有窒聲嘅問題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。