andyti5i30 發表於 2021-9-9 01:24

向各位求救,Sony電視駁JBL soundbar 9.1 無聲音出

目前大廳有一部Sony x9000h 同埋 JBL soundbar 9.1
兩部機都係新買2個月左右
本身一直相安無事,最近無啦啦電視出聲駁唔到去JBL,套野完全無聲,完全唔知咩原因
試過換hdmi線都一樣情況無聲,JBL用藍芽連接手機完全無問題出到聲好完美,電視用自己內置喇叭又完全無問題出到聲,係去到電視揀JBL音訊輸出時就無晒聲出
目前有一個辦法,每次用前,將套JBL電掣忟完再插,等佢LOAD一分鐘左右就可以用到,但極之麻煩,每次都要開開閂閂
想問下咁多位師兄有無辦法幫幫小弟解決呢個問題,感謝!!!{:1_331:}

andyti5i30 發表於 2021-9-9 10:49

推推

avgod 發表於 2021-9-9 11:59

都無計,唯有追下POST ~因為好多用家都係咁 睇下有無方法解決,加油

哈哈人 發表於 2021-9-9 12:15

發覺好多師兄Sony電視夾JBL 9.1都有問題⋯
但我用緊LG CX夾JBL 9.1又無咩問題。

andyti5i30 發表於 2021-9-9 13:30

avgod 發表於 2021-9-9 11:59
都無計,唯有追下POST ~因為好多用家都係咁 睇下有無方法解決,加油

sosad...

andyti5i30 發表於 2021-9-9 13:31

哈哈人 發表於 2021-9-9 12:15
發覺好多師兄Sony電視夾JBL 9.1都有問題⋯
但我用緊LG CX夾JBL 9.1又無咩問題。

真啊,我見其他post都係一樣sony夾JBL有問題{:1_331:}

哈哈人 發表於 2021-9-9 18:56

可以試吓打電話去代理問下,睇吓有無咩辦法⋯

avsuperman 發表於 2021-9-9 19:36

玩SB最煩就係咁,我用三星電視夾三星SB,有時出唔到Atmos,有時會窒,最後發現係因为接左如卡拉OK,myTV之類,唯有每次玩接駁才有改善,樓主有無接到什麼機頂盒,如没改善,只好换SB

Ricky617 發表於 2021-9-11 11:43

關咗EARC試下, 如果唔洗用EARC過TRUEHD SIGNAL
頁: [1]
查看完整版本: 向各位求救,Sony電視駁JBL soundbar 9.1 無聲音出

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。