rockyw 發表於 2021-9-8 23:11

批準可以鑽燈槽裝衛星speaker,係咪FH會好過玩反射呢?

之前仲差對反射諗緊
突發出批文可以鑽燈槽前面排隻細隻既 衛星 (minx 22)
想問我咁既距離狀況下裝FH效果好唔好?
右面有陣,左右FH會有少少左右不對稱,影響大唔大?

Kowloonman 發表於 2021-9-9 08:34

照計實體點都好過反射,不過要睇吓衛星成點,太細隻同大隻反射比分分鐘仲差,批文難攞,俾我會裝咗先,之後慢慢換大隻啲.左右唔對稱一定冇咁好,但天空聲道唔會太覺既.

rockyw 發表於 2021-9-9 08:59

Kowloonman 發表於 2021-9-9 08:34
照計實體點都好過反射,不過要睇吓衛星成點,太細隻同大隻反射比分分鐘仲差,批文難攞,俾我會裝咗先,之後慢慢 ...

白色 ,輕 ,細隻
暫時得 minx 22 過到關ja{:6_123:}

tony019002 發表於 2021-9-9 09:00

我就實測過FH好過反射
我都只係用衛星做FH

小瑟 發表於 2021-9-9 12:20

裝到就玩體啦, 難得出左批文!!!

googleli 發表於 2021-9-9 12:22

難得有批文梗係兩對座地頂上去 {:6_190:}

小邪ktm 發表於 2021-9-9 12:59

梗係將對S10裝天花,買過對好D做前置!不過裝FH唔會感受到頭頂有聲,師兄皇帝位頭頂有冇假天花?可唔可以裝頭頂?

NM0101 發表於 2021-9-9 13:14

梗係將對S10裝天花,買過對好D做前置!不過裝FH唔會感受到頭頂有聲,師兄皇帝位頭頂有冇假天花?可唔可以裝頭頂 ...

呢個想法, 你應該同出批文哪位講{:6_142:}

rockyw 發表於 2021-9-9 13:31

梗係將對S10裝天花,買過對好D做前置!不過裝FH唔會感受到頭頂有聲,師兄皇帝位頭頂有冇假天花?可唔可以裝頭頂 ...

就係係水天花 唔使諗啦{:1_332:}

SimonChowHK 發表於 2021-9-9 14:12

rockyw 發表於 2021-9-9 08:59
白色 ,輕 ,細隻
暫時得 minx 22 過到關ja

白色既ELIPSON Planet M都幾好睇

https://www.facebook.com/AVHOSPITAL.LTD/posts/4376347629091880
頁: [1] 2
查看完整版本: 批準可以鑽燈槽裝衛星speaker,係咪FH會好過玩反射呢?

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。