rockyw 發表於 2021-9-6 23:10

入門 5.1.2 用 Denon x3700h OK嗎?

廳約51呎左右(更正,原來度完更細{:1_332:})

現已有
前: Polk s20 一對
中: Polk S35
後: Polk S10一對

差M , sub 同 反射
M 準備用 Denon x3700h (筆直唔過萬) 留返2個 channel後加(未諗到, sofa 拍牆,又未上上牆,所以TR/ RH唔諗住)

sub 準備用polk psw 111 (本身想用HTS 10, 但我只可以擺櫃前面,HTS 10會頂sofa 腳, 所以只能用8吋 筆直 2-4K內)

前反射用 Klipsch RP-500SA

這個設置正路嗎?

se人 發表於 2021-9-7 09:16

以前AV奶做過你差唔多既選擇,不過部amp就唔同
https://www.facebook.com/avlifehk/posts/3003389763022191/

rockyw 發表於 2021-9-7 09:25

se人 發表於 2021-9-7 09:16
以前AV奶做過你差唔多既選擇,不過部amp就唔同
https://www.facebook.com/avlifehk/posts/3003389763022191/ ...

Thx
睇嚟 咁樣5.1 無咩問題
反射如果轉埋 Polk 新既reserve R900又如何呢
不過太新無咩人開箱用過

小瑟 發表於 2021-9-7 10:42

OK好企理!!!

rockyw 發表於 2021-9-7 12:23

小瑟 發表於 2021-9-7 10:42
OK好企理!!!

有大王加持認證
信心大增‼️

根本英俊 發表於 2021-9-7 12:37

M上一級好D, 4500/4700 功能多D, 用料好D

唔需要8K pass through,唔介意二手既話...
6500$9500 / 8500$16000左右有交易.

不過要花時間搵/等

se人 發表於 2021-9-7 12:46

下月有消費券,可以上4700

NM0101 發表於 2021-9-7 14:09

睇下自己預算啦, 如果係玩到部機死先升級的話, 以呢個組合其實已經唔錯, 有錢剩仲可以用嚟買好少少的補品, 始終線材都唔平(除非去淘)。
但如果考慮隨時會升級喇叭的話, amp改用高階d會比較好。

rockyw 發表於 2021-9-7 15:06

我都明白高garde model 回都好想啲
不過筆直真係有限
我set Polk 都係某鋪試音室換新款 執返嚟 ,3千零蚊 齊曬5隻
除非暫時唔玩反射{:1_333:}

tony019002 發表於 2021-9-7 15:56

rockyw 發表於 2021-9-7 15:06
我都明白高garde model 回都好想啲
不過筆直真係有限
我set Polk 都係某鋪試音室換新款 執返嚟 ,3千零蚊...

3千零蚊可以搵到齊晒5隻
都估ching係精打細算既人
咁用住3700玩住先啦
都唔差佢
平有平玩, 貴有貴玩je
感受左先~~{:8_395:}

頁: [1] 2
查看完整版本: 入門 5.1.2 用 Denon x3700h OK嗎?

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。