蘇忽鯨@FB 發表於 2021-8-11 19:38

想買家用唱K音響組合 求推薦!

新手一問 完全唔識
房間80呎
預算8千
家用唱 k 組合 擴音 喇叭 咪
不包點歌機
質素類似neway就得
本身用緊淘x唱 k音響組合 但聲音嘛嘛!
同埋去邊買?
有冇師兄推薦下?thx

avsuperman 發表於 2021-8-11 22:30

宜家已經好少全新靚K套裝,我都係由國貨轉玩二手日系,係有分別,换埋唱K喇叭就OK。咪可以揀shure,日系nikkodo擴音機,加對BMB喇叭,效果一定唔差

蘇忽鯨@FB 發表於 2021-8-11 23:17

avsuperman 發表於 2021-8-11 22:30
宜家已經好少全新靚K套裝,我都係由國貨轉玩二手日系,係有分別,换埋唱K喇叭就OK。咪可以揀shure,日系nik ...

二手我更加唔識揀{:1_332:}
去鴨記問會唔會俾人呃架?
定去大鋪 av果D好?

avsuperman 發表於 2021-8-11 23:51

二手我更加唔識揀
定去大鋪 av果D好?

鴨記二手,但價格有高低,唔識揀隨時做水魚,我見鴨記同一步機可相差近千

borisli 發表於 2021-8-12 11:09

我最近都有搵資料,係 SSP 見到有個牌子 InAndOn 點唱机 加兩支咪一對喇叭
价錢大約5千左右,淨点唱机大約4千,個sales話係香港行貨,每個月都有新歌
up-date,亦可以隨時download 舊歌,唔知有冇人用過?可以分享一下嗎?

蘇忽鯨@FB 發表於 2021-8-12 11:32

我最近都有搵資料,係 SSP 見到有個牌子 InAndOn 點唱机 加兩支咪一對喇叭
价錢大約5千左右,淨点唱机大約4 ...

淘x平好多
音王

borisli 發表於 2021-8-12 11:53

蘇忽鯨@FB 發表於 2021-8-12 11:32
淘x平好多
音王

我有睇過淘淘,但國内版怕唱唔到香港同外國新歌{:1_332:}
有冇人用緊國内版本可以分享下?

小邪ktm 發表於 2021-8-12 13:01

价錢大約5千左右,淨点唱机大約4 ...

如果係香港行貨,大舖點解冇得賣?

小邪ktm 發表於 2021-8-12 13:29

二手我更加唔識揀
定去大鋪 av果D好?

鴨記近西九有間都開咗好多年,應該唔會呃人掛,不過都唔會平!或者去試下JBL partybox.

ykluk 發表於 2021-8-12 15:21

如果不包括點歌機, 大約可以咁預計:
1)4支無線咪 (人仔1699)
2) 前級效果器 (人仔1480)
3)JBL 308PMKII Studio Monitor x 2pcs (媽媽爽US259 x 2 + 運費)

total應該唔使8K搞掂~{:6_174:}
頁: [1] 2 3 4 5 6
查看完整版本: 想買家用唱K音響組合 求推薦!

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。