rach 發表於 2022-6-11 16:51

gamma 發表於 2022-6-11 14:55
張敬軒 Hins Cheung x 香港中樂團《盛樂》演唱會

高音勁, 好唔好聲見仁見智

高音比較出? 用EQ 高音-2 ok啦😁

rach 發表於 2022-6-11 20:02

gamma 發表於 2022-5-27 13:22
唔知師兄有冇睇過sting較新嘅bluray, 聲比較如何?較新嘅錄音唔知會唔會好啲? ...

雖然都係舊錄音, Sting 同Chris Botti 演出都係超水準👍👍
推薦:
尾三, If I ever lose my faith in you,
尾二Shape of my heart

https://youtu.be/xZ7niucpiz4

gamma 發表於 2022-6-12 12:59

rach 發表於 2022-6-11 16:51
高音比較出? 用EQ 高音-2 ok啦😁

其實隻碟高音唔錯, 敗筆在Mastering

ps 冇開十仔, 唔知開咗有冇分別

gamma 發表於 2022-6-14 12:50

gamma 發表於 2022-6-12 12:59
其實隻碟高音唔錯, 敗筆在Mastering

ps 冇開十仔, 唔知開咗有冇分別

撻返着隻mk vx7-II,太慢,聽歌唔啱,真係十到用時方恨(貪)平

rach 發表於 2022-11-13 20:30

十年無睇, 用Auro 3D重睇, 只要將Bass加幾度, 效果亞美城 !😋

推荐: La Califfa
          Endless Love
          l Believe

aeiou 發表於 2022-11-17 20:20

呢張正! 👍

三件樂器,夾得非常合拍。
喺 Dolby Atmos 制式下,空間感和包圍感都仿似置身在錄音室中。

rach 發表於 2022-11-17 23:26

呢張正! 👍

如果有玩開2.1, 試下96/24 uncompressed, 會有另一種Solid嘅感覺😎

marco 發表於 2023-4-24 09:33

小瑟 發表於 2022-2-4 09:21
Studio都有幾隻碟可分享。盡快影比大家睇下先。

大王

有時間影黎開心分享呀{:6_195:}

littlefat69 發表於 2023-5-1 12:00

其實想問鄭秀文隻4k正唔正呢???

ac388 發表於 2023-5-10 17:56

呢張正! 👍

音色靚但係畫質慘不忍睹,連2k 也不到
頁: 1 2 3 4 5 [6] 7 8
查看完整版本: 求靚聲演唱會/音樂BD推介

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。