Suprarz 發表於 2021-9-17 16:27

我代我個裝修師傅多謝哂樓上咁多師兄,就咁開多兩個洞就收多兩個制位錢{:1_339:}{:1_338:}

不過距離完工日,仲有排等{:1_336:}{:1_331:}

rach 發表於 2021-9-17 17:53

5.1.4下的GT Sport😉
祝樓主裝修順利!

Benip 發表於 2021-9-22 20:03

我都岩岩砌好套5.2.4
AV AMP 天龍6700
推前置後級Parasound A21
藍光機 杰科5700
前置R600
中置R400
後置ES15
前反射R900
以上都係Polk audio
後天空Mirage OS3
超底音M&K MX200,Sunfire HRS12
個人意見,如聽歌比例較少主要睇戲多R600已經夠用
如果成套Polk既話,中置一定要簡R400,R350太細隻

根本英俊 發表於 2021-9-22 20:18

Suprarz 發表於 2021-9-17 16:27
我代我個裝修師傅多謝哂樓上咁多師兄,就咁開多兩個洞就收多兩個制位錢

不過距離完工日 ...

裝修時唔好慳, 整得就整.
唔係第日拉明線難攞批文啊.

rockyw 發表於 2021-9-22 21:23

Benip 發表於 2021-9-22 20:03
我都岩岩砌好套5.2.4
AV AMP 天龍6700
推前置後級Parasound A21

Polk 呢對反射ok 嗎?

Benip 發表於 2021-9-22 22:18

rockyw 發表於 2021-9-22 21:23
Polk 呢對反射ok 嗎?

都可以,但重摸索緊個角度,喇叭離皇帝位有2.4米,如果就咁平面放,個角度好似遠左啲,所以要墊高後面,盡量個單元可以射出啲

rockyw 發表於 2021-9-23 00:04

krisho6666 發表於 2021-9-22 20:18
裝修時唔好慳, 整得就整.
唔係第日拉明線難攞批文啊.

{:1_331:}岩呀,後加就會好似我咁
燈槽入面有鋁角,一鑽就中左,打去問個時裝修先知。
啲線經個陣又唯有咁走

rockyw 發表於 2021-9-23 00:15

Benip 發表於 2021-9-22 22:18
都可以,但重摸索緊個角度,喇叭離皇帝位有2.4米,如果就咁平面放,個角度好似遠左啲,所以要墊高後面, ...

原本我都係諗住r900,因為我下面5隻都係Polk
不過突然拎到批文裝FH先轉左裝對minx 22上燈槽

Benip 發表於 2021-9-23 06:50

rockyw 發表於 2021-9-23 00:15
原本我都係諗住r900,因為我下面5隻都係Polk
不過突然拎到批文裝FH先轉左裝對minx 22上燈槽 ...

其實我都未知FH同反射邊個效果好啲,照理講就應該係FH既,因為唔經天花反射聲音直接射皇帝位,但我廳都應該有9呎距離,所以考慮過會唔會擺做反射營造返TM個效果會更加好

kkpysl 發表於 2021-9-25 12:22

小弟客廳(9.8呎闊x8.8呎深)
砌咗7.2.6,一步到位😄
頁: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10]
查看完整版本: 55呎客廳裝5.1.2

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。