snoopy1222 發表於 2021-10-26 11:56

kkfaikk 發表於 2021-10-25 18:19
Dolby Vision
LG OLED 做到if水貨

想請教下師兄係咪得Sony先有字幕爆光呢個問題?如果係就真係冇意慾再買佢{:1_331:}

geo 發表於 2021-10-26 16:42

v23a15 發表於 2021-10-24 10:33
Sony x85j,安裝了netflix,觀看杜比vision影片,只有杜比明亮和柔和,找不到netflix校准模式 正常嗎? 不是 ...

設定有得set,但係設定後DV選項,明亮和,柔和會變灰!
如要設定DV選項,要先把netflix校准模式關閉

geo 發表於 2021-10-26 16:46

kkfaikk 發表於 2021-10-25 18:19
先前好似有ching 講過, 自裝app 係音效畫質有d野用唔盡,水佬講野都唔好信裝完出事都幫你唔 ...

呢個唔關事,係佢唔識set

JamesLeung@G 發表於 2021-10-26 20:44

geo 發表於 2021-10-26 16:42
設定有得set,但係設定後DV選項,明亮和,柔和會變灰!
如要設定DV選項,要先把netflix校准模式關閉 ...

請係咪用內置app先有呢個問題? 如果用Chromecast with Google tv 會唔會解決到呢樣嘢呢?

geo 發表於 2021-10-26 21:27

JamesLeung@G 發表於 2021-10-26 20:44
請係咪用內置app先有呢個問題? 如果用Chromecast with Google tv 會唔會解決到呢樣嘢呢? ...

係SONY問題!

kennet 發表於 2021-10-27 00:32

snoopy1222 發表於 2021-10-26 11:56
想請教下師兄係咪得Sony先有字幕爆光呢個問題?如果係就真係冇意慾再買佢 ...

我本來都打算入X95J水貨, 但SONY水貨系統真係似好多問題, 所以好大可能轉買LG C1水

vincent369 發表於 2021-10-27 00:51

提提各位師兄, OLED難生產,相對LCD/LED易壞,有機會屏幕問題一般使用後一二年出現,除有機會消印外,還有死點,死線,光柱(圖),彩虹(圖)....今年EVO OLED屏幕更係用新原材料...SONY, Samsung ( 冇OLED) 唔維修水貨....LG 維修費減少左, 65寸換OLED屏以前萬七而家萬一...好多師兄話有問題可以運回國內維修, 但運費最少兩仟......都係個别事件...

yangkong 發表於 2021-10-30 22:50

想買X95J 65”水貨,請問如果唔睇電視只用嚟打機 / Netflix / YouTube,係咪大陸/歐美水貨都冇所謂?另外有冇推介邊度買會較平?
唔該

Akhkmike 發表於 2021-10-31 12:04

geo 發表於 2021-10-26 16:46
呢個唔關事,係佢唔識set

會唔會有分 咩手機版 電腦版個D 因為app 都有version ?

Akhkmike 發表於 2021-10-31 12:06

yangkong 發表於 2021-10-30 22:50
想買X95J 65”水貨,請問如果唔睇電視只用嚟打機 / Netflix / YouTube,係咪大陸/歐美水貨都冇所謂?另外有 ...

差唔多錢會唔會美水好D ? 你淨用app 同 打機, 美水有原裝 Android同remote,先前有ching share 邊到有美水.....
頁: 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 [36] 37 38 39 40 41 42 43 44 45
查看完整版本: 集中研究水貨電視

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。