Godamnewbie 發表於 2021-6-26 13:50

MDLP 發表於 2021-6-26 10:42
無論平貴AVamp對訊號線都好敏感
因為部AV amp同時係.…...
video處理、DAC/DSP、前級、後級

有無比較適合AV Amp 用既線推介? {:6_128:}

NM0101 發表於 2021-6-26 13:54

Godamnewbie 發表於 2021-6-26 13:28
師兄有無淘寶link 可以分享一下?

Pm了

MDLP 發表於 2021-6-26 15:16

Godamnewbie 發表於 2021-6-26 13:43
明白!但可以用幾耐?大約幾耐會氧化要剪線?

我搵唔到另一張相
應該先大約開皮開一半長度退曬出嚟
之後再則界一刀褪上
咁樣高音同低音輸入中間
就有個保護皮

usopp 發表於 2021-6-26 15:29

MDLP 發表於 2021-6-26 10:26
如果部機係個軀殼
電源線簡直係個靈魂
不過都係唔敢亂介紹

Studio 線會唔會穩陣啲?我屋企全部有源,下一步都想試吓換電線

MDLP 發表於 2021-6-26 18:48

Studio 線會唔會穩陣啲?我屋企全部有源,下一步都想試吓換電線

上面講緊就係studio都有用嘅牌子

SimonHon@FB 發表於 2021-6-26 20:40

jackielch 發表於 2021-6-26 10:02
其本上你已經Biwire 緊,因為B&w果塊金屬片都係Jumper,只係試下唔同插法,無話邊樣比較好。 ...

我隻607是第四種接法😝

K88 發表於 2021-6-26 21:03

SimonHon@FB 發表於 2021-6-26 20:40
我隻607是第四種接法😝

師兄,想請問你是用什麼喇叭線及Jumper?

ericjoe 發表於 2021-6-26 23:39

Godamnewbie 發表於 2021-6-26 09:28
用緊呢組線

可以諗下換 SUPRA 2.5mm/ 3.4mm speaker cable....   for center and front speaker...   

ericjoe 發表於 2021-6-26 23:40

以樓主買左既speaker cable...............換左speaker cable 應該明顯D...

電源線...   淘寶我乃過幾次野後唔敢再惦淘寶線.    GOTHAM 線其實都係幾舊水,MK 有賣price.com 有介紹.學樓上ching 話DRY,studio 穩陣D....遇著RADAR 減價我都掃一堆SUPRA 野, 都係幾舊水又性價比勁高.

jackielch 發表於 2021-6-27 00:12

ericjoe 發表於 2021-6-26 23:40
以樓主買左既speaker cable...............換左speaker cable 應該明顯D...

電源線...   淘寶我 ...

我見Supra LoRad 2.5 都好似幾抵用,唔知好唔好呢?
頁: 1 2 3 [4] 5 6
查看完整版本: B&W 喇叭接線及聽感問題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。