samue1 發表於 2021-6-17 15:31

電視機電源插拖板會唔會影響畫質同音質呢?

{:1_332:}

siukeung 發表於 2021-6-17 15:48

我試過換電源線都有影響!!

avgod 發表於 2021-6-17 16:33

有無平玩推介,果頭要正常SIZE 果D,因為圓菇LOOK 我插唔入

C.F.Chung@FB 發表於 2021-6-17 16:47

會影響。所以最好先換美插電源線。

20120820 發表於 2021-6-17 16:48

拖板,電源線,天線全都有影響

而且電源最重要

電源不好都會有影響, 同音響器材一樣

用秋姐訂製tokin電源濾波拖板插tv

畫面非常乾淨d雜訊冇晒再用條純銀天線

原來睇電視都可以咁靚

C.F.Chung@FB 發表於 2021-6-17 16:48

及用美式拖版。

samue1 發表於 2021-6-17 21:34

C.F.Chung@FB 發表於 2021-6-17 16:48
及用美式拖版。

Thanks all {:1_347:}

samue1 發表於 2021-6-17 21:35

20120820 發表於 2021-6-17 16:48
拖板,電源線,天線全都有影響

而且電源最重要

who is 秋姐? where can buy {:1_347:}

ronan 發表於 2021-6-17 23:08

一般插座主要用ring circuit, 即以2.5mm sq. cable 行ring, 所以電視機直插牆身插座力水會較好
亦都因為牆身插座唔會好似拖版咁插咁多電器, 所以noise 影響會較少

同埋道理, 電燈公司/電力公司的火牛房多數位於2 樓(以住宅樓計), 因為低層住戶較近火牛房,所以低層住戶的力水會較中層住戶好, 同埋道理, 中層住戶的力水都會較高層好

20120820 發表於 2021-6-18 00:10

samue1 發表於 2021-6-17 21:35
who is 秋姐? where can buy

"秋姐"-秋葉原店員

秋葉原

http://m.uppershop.hk/shop/598/

是訂製的是她推介

有其它可選你預算多少?

咩機用多少部機?

及現用咩插頭(美/英式)?
頁: [1] 2 3
查看完整版本: 電視機電源插拖板會唔會影響畫質同音質呢?

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。