小瑟 發表於 2021-12-15 15:40

leung133 發表於 2021-5-25 11:17
其實點解D公司唔出高階4K機呢?係無市場定無肉食?
又不見得短期內串流技術可以追到UHD碟 ...

對, 絕對係冇市場!!!

香港一個月最賣得既碟都只係1000隻以下, 全地球只有香港同中國仲有人買4K UHD藍光機, 所以你可以見到, 只有SONY, PANASONIC會仲出D入門機或比D日本本土用的勁DBP機, 其他地方會買碟的小之又小, 尤其一對比起串流個數量, BDP即時變左垃圾生意.

STUDIO好彩有部 OPPO 205頂住, 但屋企就黎計D, 因為依家得返部 XBOX ONE S係度, 出唔到DV又食唔到字幕, 都頭痕緊點算!!{:12_804:}

小瑟 發表於 2021-12-15 15:42

所以我都係度爬緊文, 咩機岩我需求. 杰科都有唔小朋友入, 所以搵搵下又搵左入來呢~{:6_136:}

avsuperman 發表於 2021-12-15 16:19

leung133 發表於 2021-5-25 11:17
其實點解D公司唔出高階4K機呢?係無市場定無肉食?
又不見得短期內串流技術可以追到UHD碟 ...

因為OPPO出左事

avsuperman 發表於 2021-12-15 16:20

小瑟 發表於 2021-12-15 15:42
所以我都係度爬緊文, 咩機岩我需求. 杰科都有唔小朋友入, 所以搵搵下又搵左入來呢~ ...

我都入左580O增強版

Benip 發表於 2021-12-15 16:24

我用緊5700,第一感覺就係反應慢

insider 發表於 2021-12-17 13:15

想請問聲,香港買5800是否祗有增強版?增強版同非增強怕有乜分別?唔該先!

avsuperman 發表於 2021-12-17 13:31

insider 發表於 2021-12-17 13:15
想請問聲,香港買5800是否祗有增強版?增強版同非增強怕有乜分別?唔該先! ...

有普通版同增強版,後者可以玩外掛字幕同file(lSO),增強版貴一千,普通版只可播碟

insider 發表於 2021-12-17 13:47

Thx!

Blackbrid 發表於 2021-12-17 14:10

真心,畀得$8,000我一定唔會買國產品牌機,你要玩老番另計.

avsuperman 發表於 2021-12-17 14:30

Blackbrid 發表於 2021-12-17 14:10
真心,畀得$8,000我一定唔會買國產品牌機,你要玩老番另計.

增強版唔止8千,雖是國產機,質素不俗,OPPO一樣係國產,兩部比較後,杰科画面出色過OPPO,但声音就無OPPO咁堅
頁: 1 [2] 3 4
查看完整版本: 杰科 BDP5700 现身

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。