josephyeung426 發表於 2021-5-22 23:34

LG 65” OLED C9 終於到我…..出事了

行貨LG 65 OLED C9用左一年都唔夠,今日開機見到一條打直黑線,無論轉輸入頻道或電視頻道情況都一樣,估唔到LG嘅高階機真係咁化學…..請問有冇師兄試過咁嘅情況?維修服務中心今日冇開,有冇師兄知道可以點做?

:更新

香港代理已經安排上門檢查,但係條黑線突然間冇咗,維修師傅照安排更換屏幕,服務十分滿意,等多幾日師傅會送返部電視機過嚟

kkpysl 發表於 2021-5-23 00:01

正常,我上次部電視,都係用咗二年就有一條缐走出黎,所以LG電視,永不錄用

josephyeung426 發表於 2021-5-23 01:08

kkpysl 發表於 2021-5-23 00:01
正常,我上次部電視,都係用咗二年就有一條缐走出黎,所以LG電視,永不錄用 ...

師兄咁你最後有冇維修?你買行貨定水貨?

lamdog 發表於 2021-5-23 01:13

其實係好事黎,三年保養,應該有得換機。

josephyeung426 發表於 2021-5-23 01:27

lamdog 發表於 2021-5-23 01:13
其實係好事黎,三年保養,應該有得換機。

係咪真㗎唔好氹我開心{:1_328:}

AskaLung@FB 發表於 2021-5-23 07:28

https://post76.hk/forum.php?mod=viewthread&tid=321365&mobile=2

阿定 發表於 2021-5-23 11:08

josephyeung426 發表於 2021-5-23 01:27
係咪真㗎唔好氹我開心

LG OLED 三年保,打電話去做保養就可以,最終會換塊新Panel的,我都剛剛換了新Panel,先約師父上來睇,證實有問題就幫你訂新Panel,貨到再約你收走部機,我上星期六師父睇完,星期四就來收走部機,昨日星期六就送返來,前後一星期內搞掂,好快手,係錯過了最後兩集自肥無得用電視睇比較可惜。

josephyeung426 發表於 2021-5-23 11:56

LG OLED 三年保,打電話去做保養就可以,最終會換塊新Panel的,我都剛剛換了新Panel,先約師父上來睇,證 ...

謝謝師兄分享,聽到你咁講我都冇咁驚

lamdog 發表於 2021-5-23 13:07

LG OLED 三年保,打電話去做保養就可以,最終會換塊新Panel的,我都剛剛換了新Panel,先約師父上來睇,證 ...

上返去webos download 返個viutv apps 就可以用返部電視睇自肥

chan@76 發表於 2021-5-23 14:39

josephyeung426 發表於 2021-5-23 11:56
謝謝師兄分享,聽到你咁講我都冇咁驚

有得比你選驚定唔驚?
錢就比左去買機嚟用
機就確實壞左
咁除咗修理
唔通攞個橙插支香
架機就自然正常番
送去整一係用保養一係就街外
送保養你除咗等佢安排
咁重有咩高招?
頁: [1] 2
查看完整版本: LG 65” OLED C9 終於到我…..出事了

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。