goharry 發表於 2021-5-22 22:47

New Apple TV 可播放4K原盤?

New Apple TV 可播放4K原盤?

ericjoe 發表於 2021-5-23 00:44

買media player 好過啦....

avva 發表於 2021-5-23 12:50

ericjoe 發表於 2021-5-23 00:44
買media player 好過啦....

請教:可播4k HDR media player,最平 有咩介紹?

EricHo@G 發表於 2021-5-23 13:24

avva 發表於 2021-5-23 12:50
請教:可播4k HDR media player,最平 有咩介紹?

Zidoo Z9X, 平靚正,around $1450

goharry 發表於 2021-5-23 18:20

Andorid player D声差過Apple tv.

Z9x 我有買,但係D声差D

ericjoe 發表於 2021-5-23 22:43

goharry 發表於 2021-5-23 18:20
Andorid player D声差過Apple tv.

Z9x 我有買,但係D声差D

唔係下痳.... 我有APPLE TV 4K,畫面好正但play movie file d 聲真係爭緊D...駁埋lightspeed, 換埋power cord 都無乜改善喎...先買z9x,   跟住連老婆都唔信呢件野咁好聲先千零蚊... 仲懷疑我又報細數....

我係:Z9x <<AQ chocolate 4K hdmi>>Denon x4500 >>5.1.2 atmos setup

edwardkeith@G 發表於 2021-5-24 00:40

就算AppleTV播到原盤都出唔到atmos俾AVM.

EricHo@G 發表於 2021-5-24 13:01

ericjoe 發表於 2021-5-23 22:43
唔係下痳.... 我有APPLE TV 4K,畫面好正但play movie file d 聲真係爭緊D...駁埋lightspeed, 換埋pow ...

同你巧似,c兄,Z9X => Monster 8K HDMI => Denon x4700h => 6.1.2 Atmos.
頁: [1]
查看完整版本: New Apple TV 可播放4K原盤?

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。