rbaggio74 發表於 2021-5-20 19:25

終於到我開箱了

由 安橋 656 跳級上 天龍 X8500~~~

在這裡發問、學習、請教都有一年多了,路上感謝各方高人指點,終於完成了畢生的一個心願:

旗艦級、Made in Japan、13.2、8K........嗯,好『滾動』呀~~~~~

先講講簡單體會:

先聽一兩首自已耳熟能詳的歌,嗯,有明顯分別!

再來 『超時空要塞 Delta 演唱會』,嘩,包圍感好正呀!

PS4 打機,暫時未有好深體會,雖然係唔同左,但又唔係好清楚個分別在那裡!

睇電影.......嗯,今晚試!

總之一句到尾,多謝大家的無私指導!!

風仔風仔仔 發表於 2021-5-20 19:40

由入級跳去頂級,音質一定有好大驚喜,
請問前中置和其他聲道是什麼喇叭。

kkpysl 發表於 2021-5-20 20:06

Ching ,你部有8K?

kkpysl 發表於 2021-5-20 20:09

kkpysl 發表於 2021-5-20 20:06
Ching ,你部有8K?

新版最快過多要兩個月有

Yoshiki2008 發表於 2021-5-20 20:36

師兄請問邊到仲有新機賣?

Foreverwest 發表於 2021-5-20 20:45

Yoshiki2008 發表於 2021-5-20 20:36
師兄請問邊到仲有新機賣?

友蛇International

Jazzgd1 發表於 2021-5-20 20:50

我也是剛由onkyo轉天龍,真係好大分別,有冇用天龍手機app呀?我還以為我最遲上8500{:1_352:}

toms110 發表於 2021-5-20 20:50

師兄個場好正, 好羨慕{:6_187:}

Yoshiki2008 發表於 2021-5-20 21:37

Foreverwest 發表於 2021-5-20 20:45
友蛇International

Thanks {:1_326:}

rbaggio74 發表於 2021-5-21 07:35

風仔風仔仔 發表於 2021-5-20 19:40
由入級跳去頂級,音質一定有好大驚喜,
請問前中置和其他聲道是什麼喇叭。 ...

佢地係十幾年前交的『學費』,牌子叫 Dynamic Audio...哈哈哈,應該無人識喇掛!
頁: [1] 2 3 4 5 6
查看完整版本: 終於到我開箱了

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。