wadee 發表於 2021-4-17 16:23

閞個靚箱先PIONEER SC-LX904(報告2樓)

各位76友~
好耐冇見{:1_340:}
今日PIONEER SC-LX904到手
終於安樂晒{:1_247:}
簡直重拾當年興奮{:1_338:}
對上部LX-89已經是2015年尾

舊嘅唔去速新唔黎

佩件都係個D

同89基本上八成似

904後面同89分別較大

支援咩就刻晒係機頂

報告後補
繼續CAL機

wadee 發表於 2021-4-17 16:24

部904都玩左3星期
整個簡單報告加用後感啦~

部機由2019等到2021
加上不利傳聞
真係以為會冇左件事
忽然有機用簡直重拾初戀嘅感覺{:1_258:}

我對89非常長情足足用左六年半
點解冇換901?
我都唔記得點解{:1_331:}

89同904真係天淵之別
89只得9聲道要玩11聲道係會睇說明書睇到痴線
而904是足11聲道
簡單到一插即用
爽!爽!爽!

904仲多左AV DIRECT功能和斷六親功能(選擇性關聲道後級)

而89個APP係齋睇冇得調動
904個REMOTE APP係有得睇有得玩

904個遙控有著燈功能
但就冇左學習其他器材功能就有D失望

擺準支咪AUTO CAL過程都係甘上下
點CAL法就等MDLP大師父講解

89用9016
904用新版9026pro
用904 HDMI試下聽歌仔
一開聲真係不得了
細節清晰包圍感強音牆又闊
真係唔以前甘得清楚嘅叮叮聲
當然以上唔好同兩聲道比
唔比較一定冇事{:1_352:}

睇戲方面
因方便家人用APPLE TV係睇NETFLIX
所以都係選擇900同APPLE TV插904上電視同投映機

總括黎講PIONEER FANS的我就非常滿意
煲到甘上下又要CAL一次
同埋都要繼續摸索佢嘅McAcc

fatboy88 發表於 2021-4-17 19:02

好羨慕{:6_128:}

keke323 發表於 2021-4-18 10:29

wadee哥 見你二手區放緊部 89 都估到你會升級架喇 {:6_134:}

bb2046 發表於 2021-4-18 13:08

CHING: 可以PM 邊度買 & 價錢??? 先行感謝.

fuyun 發表於 2021-4-18 23:42

901用家恭喜先,期待后续

wadee 發表於 2021-4-19 06:03

keke323 發表於 2021-4-18 10:29
wadee哥 見你二手區放緊部 89 都估到你會升級架喇

你真係醒~

wadee 發表於 2021-4-19 06:04

fuyun 發表於 2021-4-18 23:42
901用家恭喜先,期待后续

901我冇用過,但904同89個分別真係天同地甘,由其事聽歌

marco 發表於 2021-4-20 22:50

期待師兄報告{:8_389:}

so0072002 發表於 2021-4-23 23:51

Ching用咩後級?
頁: [1] 2 3
查看完整版本: 閞個靚箱先PIONEER SC-LX904(報告2樓)

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。