ATC7 發表於 2021-3-28 17:33

淘 寶 買 電 視,結 果

淘 寶 買 電 視,結 果

tiggerjason 發表於 2021-3-28 18:37

買電視邊會用集運架{:6_121:}
一定要用順豐,點對點,穩陣又唔貴{:6_142:}

marco 發表於 2021-3-28 18:42

經一事 長一智{:1_332:}

avgod 發表於 2021-3-28 19:13

以後買大牌子了{:1_335:}

chandy 發表於 2021-3-29 00:12

應該可以退貨?

Big_McIn 發表於 2021-3-29 02:29

chandy 發表於 2021-3-29 00:12
應該可以退貨?

集運是買家自選,唔關賣家事,要睇集運條款細節,唔同兇宅送貨包安裝,通常一兩天,仲有由師傳開箱作証,在淘記買的平嘢就可以。

另有人都在英美玩集運,在Amazon Canada買貨送加拿大地址,再轉送HK,有壞有爛Amazon Canada睬你都儍,這點不可不知。

ericjoe 發表於 2021-3-29 02:55

Big_McIn 發表於 2021-3-29 02:29
集運是買家自選,唔關賣家事,要睇集運條款細節,唔同兇宅送貨包安裝,通常一兩天,仲有由師傳開箱作証, ...

AGREE... 隔山買TV 本就HIGH RISK D, 仲要集運.......   我家人淘過傢俬, 直運都有兩件崩左, 仲講TV....

LoMichael@G 發表於 2021-3-29 06:47

集運一定係雜貨,TV 大件,放頂易跌,放底都係正常,。

longfan 發表於 2021-3-29 08:34

買呢類一定要獨立点對点送貨才安全呀

raylee 發表於 2021-3-29 10:16

樓主,如果你想提醒網友網購買電視要小心,這標題就有誤導性,因為不是購物平台出問題,而係集運(如果買家所陳述是正確)

如果你目的想抹黑淘寶,那這文就唔合格,收唔到錢。
頁: [1] 2 3
查看完整版本: 淘 寶 買 電 視,結 果

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。