ken529 發表於 2021-3-27 21:37

今年第二次開箱,等咗一個月終於到啦⋯⋯

今年第二次開箱,等咗一個月終於到啦⋯⋯日版UB9000
OPPO 205 BOA 終於可以休息一下啦

cth516 發表於 2021-3-27 22:15

等師兄報告

hin5597 發表於 2021-3-27 22:57

師兄係直接改電源定係用降壓牛牛呀?
{:1_351:}

ken529 發表於 2021-3-28 11:22

cth516 發表於 2021-3-27 22:15
等師兄報告

其實真係冇咩特別再好講,因為之前其他師兄都講晒!
一開機 play 碟,聲、畫贏哂👍 只要親身感受一下就會明😉
OPPO 205 BOA 版即刻行埋一邊😩
對我來講唯一係冇外掛字幕😭😭😭
相信有排都可以唔洗換機
科技嘅進步真係好快追唔切😬

ken529 發表於 2021-3-28 11:24

hin5597 發表於 2021-3-27 22:57
師兄係直接改電源定係用降壓牛牛呀?

暫時未改,用住降壓牛頂住先😄
荷包乾硬化🤣

Big_McIn 發表於 2021-3-28 11:42

荷包乾硬化🤣

呢隻穩壓牛,可以調正100v,家陣115V,比美版就ok,日版就高出15%,易燒機。

快活人 發表於 2021-3-28 12:13

荷包乾硬化🤣

師兄,請問在那裏訂購,幾多錢入手?

ken529 發表於 2021-3-28 13:02

Big_McIn 發表於 2021-3-28 11:42
呢隻穩壓牛,可以調正100v,家陣115V,比美版就ok,日版就高出15%,易燒機。 ...

係啵,謝謝師兄提醒🙏

ken529 發表於 2021-3-28 13:06

快活人 發表於 2021-3-28 12:13
師兄,請問在那裏訂購,幾多錢入手?

朋友係日本網站代購坐船回港😂

vincent369 發表於 2021-3-28 14:23

恭喜師兄!
可以問下網站改機後有冇外掛字幕#156

https://post76.hk/forum.php?mod=viewthread&tid=307538&extra=&highlight=Ub820&page=13&mobile=2

https://www.regionfreedom.com/index.php/enhanced-firmware/panasonic-blu-ray-players/67-dp-ub420-dp-ub424-dp-ub820-dp-ub824-dp-ub9000-dp-ub9004/182-dp-ub420-ub424-ub820-ub824-ub9000-ub9004-enhanced-firmware-for-selected-models-eb-ef-eg-gn-p-pc
頁: [1] 2 3
查看完整版本: 今年第二次開箱,等咗一個月終於到啦⋯⋯

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。