!老坑! 發表於 2021-3-26 02:49

Denon AH-D9200 開箱

始終按耐不住入手了{:1_331:}

剛剛開聲,始終新機有拘緊跟放不開的感覺,低音線條亦比較糢糊,但聲音質素好,低音比在用的HD800s豐滿不少衝擊感不俗,人聲比HD800s豐潤有感情亦更近身,亦不像HD800s般鑑聽,唯一不滿可能是我的頭太大,要把耳罩完全都拉出來才可以戴上,又可能是因應亞洲人頭型關係,HD800s就沒有這個問題而且不用完全拉出來,不過過一段時間習慣就好,慢慢聽一下歌run in一下。

Denon D9200

小瑟 發表於 2021-3-26 10:22

坑兄好呀, 9200入得好呀, 恭喜哂呀!!! 你用咩 AMP推架???

!老坑! 發表於 2021-3-26 15:37

小瑟 發表於 2021-3-26 10:22
坑兄好呀, 9200入得好呀, 恭喜哂呀!!! 你用咩 AMP推架???

小瑟兄,用緊chord hugo tt2。

小瑟 發表於 2021-3-26 21:19

!老坑! 發表於 2021-3-26 15:37
小瑟兄,用緊chord hugo tt2。

正野, 乾淨高分析力, 岩哂口味呀!!!{:1_326:} {:1_328:}

!老坑! 發表於 2021-3-27 02:20

小瑟 發表於 2021-3-26 21:19
正野, 乾淨高分析力, 岩哂口味呀!!!

小瑟兄,我都覺tt2非常乾淨通透,加埋d9200真係好好聽,相信耳機煲開左之後更正{:1_253:}

tonniston 發表於 2021-4-7 10:35

易推, 好聱, good try

!老坑! 發表於 2021-4-8 02:34

tonniston 發表於 2021-4-7 10:35
易推, 好聱, good try

除左因為我頭大所以配戴感麻麻之外,其他真係冇投訴!

小瑟 發表於 2021-4-10 09:01

!老坑! 發表於 2021-4-8 02:34
除左因為我頭大所以配戴感麻麻之外,其他真係冇投訴!

竟然,D9200都好大架喎。咁你個頭真係好大呀!{:1_253:} {:1_351:}

davidtommy 發表於 2021-4-10 10:30

用緊7200,升上9200分別大唔大

!老坑! 發表於 2021-4-11 01:33

小瑟 發表於 2021-4-10 09:01
竟然,D9200都好大架喎。咁你個頭真係好大呀!

我都覺得出奇!我都估唔到我個頭原來咁大!{:1_331:}

我兩邊都拉到9先啱啱cover到,要再用力拉低多少少先唔洗夾耳珠,如果長度可以去到10就好嘞。{:1_352:}
頁: [1] 2
查看完整版本: Denon AH-D9200 開箱

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。