issachar 發表於 2021-3-19 22:04

cth516 發表於 2021-3-19 12:46
我玩兩隻SUB仔, 一前面, 一SOFA後面, 感覺非常正.

暫時就唔會咁玩, 而家 D 喇叭都未玩掂 {:6_176:}

SimonChowHK 發表於 2021-3-19 22:40

issachar 發表於 2021-3-19 22:04
暫時就唔會咁玩, 而家 D 喇叭都未玩掂

好事成雙呀

我都岩岩由一隻變兩隻(前後放),唔單止全身都feel到震,連家櫃既共震都少左好多

專家都推薦兩隻起{:6_138:}

https://www.harman.com/documents/multsubs_0.pdf

issachar 發表於 2021-3-19 22:48

SimonChowHK 發表於 2021-3-19 22:40
好事成雙呀

我都岩岩由一隻變兩隻(前後放),唔單止全身都feel到震,連家櫃既共震都少左好多

各位師兄唔好毒我住啦唔該 {:6_176:}
點都要起返而家個壇先再諗其他野

李好野@76 發表於 2021-3-20 03:27

小喇叭!個壇一晚就搞掂啦!香港人質素快,靚,正{:1_343:}

issachar 發表於 2021-3-20 17:39

李好野@76 發表於 2021-3-20 03:27
小喇叭!個壇一晚就搞掂啦!香港人質素快,靚,正

{:6_176:}都未諗掂點擺... 諗好就緊係一晚攪掂啦

SimonHon@FB 發表於 2021-3-20 19:51

梳化應該會幾震 (我個人鍾意),

second choice 可以諗諗左側牆,多些空間擴散

另外,電腦枱不能移走,就試試放厚毛巾/mat 之類在桌面,試下冇壞

issachar 發表於 2021-3-20 22:49

SimonHon@FB 發表於 2021-3-20 19:51
梳化應該會幾震 (我個人鍾意),

second choice 可以諗諗左側牆,多些空間擴散

師兄, 我都係諗下一個位擺呢度, 所以頭先執過 D 野擺位...

剛剛擺左0係 sofa 後面試左, 震 sofa 好正, 但係低音都比張 sofa 吸哂...

issachar 發表於 2021-3-21 21:46

擺住呢度先,試左一陣都 okay

qq1122yq 發表於 2021-3-22 01:40

issachar 發表於 2021-3-19 22:03
如果咁擺隻 sub 仔一出聲咪狂震隻 amp

影音空間63ft用双12寸十仔,又可以有邊個位唔震到隻amp呢?
見你而家放側牆,又點知隻amp冇震到呢?
心理或直覺因素?

qq1122yq 發表於 2021-3-22 01:48

不過 如果 師兄滿意現在擺位,以上問題可以不理……
頁: 1 [2] 3 4 5 6
查看完整版本: Sub 仔擺梳化後面?

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。