阿風 發表於 2021-3-20 23:10

MDLP 發表於 2021-3-20 20:52
初步覺得
5400人仔已無話可說
缺點係長投機

如果貴一倍都只係好少少就真係..好抵!

大家快買 {:6_143:}

MDLP 發表於 2021-3-20 23:21

阿風 發表於 2021-3-20 23:10
如果貴一倍都只係好少少就真係..好抵!

大家快買

嗱嗱嗱講真
以佢6仟幾港圓身價
同貴一倍萬三至萬五蚊投影機比較
畫汁差距大於一部
同吋數但$6xxx對$13xxx嘅TV

cth516 發表於 2021-3-21 08:56

MDLP 發表於 2021-3-20 20:52
初步覺得
5400人仔已無話可說
缺點係長投機

唔使5400人仔咁貴,我在TB嘅Viewsonic店買,連埋運費都係HKD$6060,所以真係覺得好好好抵玩。可能我對畫面無乜要求{:1_352:}

nippon 發表於 2021-3-21 10:31

嗱嗱嗱講真
以佢6仟幾港圓身價

即係代表此機性價比高,但對畫質有要求,可能要留意才好入手!

C-46 發表於 2021-3-21 11:03

[color=#99999

MDLP 發表於 2021-3-21 11:39

調教上要留意
校完4k HDR
普通2K都要校多次

阿風 發表於 2021-3-21 12:43

嗱嗱嗱講真
以佢6仟幾港圓身價

即係有萬三至萬五蚊投影機, 質素好過黎部 6k 的 viewsonic 成倍?

想問下係邊部 ? 等唔同筆直的都有個参考

MDLP 發表於 2021-3-21 13:11

阿風 發表於 2021-3-21 12:43
即係有萬三至萬五蚊投影機, 質素好過黎部 6k 的 viewsonic 成倍?

想問下係邊部 ? 等唔同筆直的都有個参 ...

其實早輪嗰啲熱門萬幾蚊機
會壓倒性好過701
但話分兩頭
係呢個價位就真係應該全無接近對手

MDLP 發表於 2021-3-21 13:14

可能鏡頭上嘅光學設計
先至拎去買到咁平價錢
最諷刺係部機賣得平
但個投射距離
完全唔適合蝸居

阿風 發表於 2021-3-21 13:51

MDLP 發表於 2021-3-21 13:11
其實早輪嗰啲熱門萬幾蚊機
會壓倒性好過701
但話分兩頭

萬幾蚊機壓倒性好過701 <--可唔可以講多少少係邊部... 等大家多個選擇...

佢係針對大陸市場, 一般家庭地方大, 邊有投射距離的問題.....
而且蝸居用超短投出大幕近距離睇都係迫出黎,真心睇得唔係舒服 {:6_137:}
頁: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 11 12
查看完整版本: VIEWSONIC PX701-4K 可能係新一代投影性價比皇

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。