miipp 發表於 2021-3-11 10:24

banjo 發表於 2021-3-10 12:14
我主要係想帶出, 驚燒印就咪鬼買OLED喇, 用LED都可以睇得開心.

ching 睇下主旨講乜?

我唔只唔驚燒印, 而係買機前已經預左一定會燒印.

所以其實我唔係想討論燒印, 點解討論親 OLED 的人實會比人騎劫左去討論燒印? {:1_255:}

我純綷想知點樣去放走一部已燒印的電視啫

miipp 發表於 2021-3-11 10:27

Cms4848 發表於 2021-3-11 00:41
QLED vs. OLED:「光明」與「黑暗」對決

QLED backlight 點 vs OLED 呀?

QLED 只係背光, 個面板係 LCD 來, 會漏光的 LCD 幾時有資格上台對決 "畫質"? {:1_352:}

對決壽命的話, 就唔好講影音享受啦

terier 發表於 2021-3-11 14:31

唔好再比錢買呢d有技術問題嘅產品啦....

leung133 發表於 2021-3-11 14:54

其實又未必係技術問題既,
即係同戴ROLEX一樣,有人戴黎著西裝見客
有人戴黎做地盤~
之後做地盤既就話手錶錶面點解咁易花哂~咁人地唔係預你係咁撞嫁嗎~
我覺得OLED都同樣道理

阿俊@G 發表於 2021-3-11 15:29

Carousell平放,講明少燒印,實有人收架喎

gamma 發表於 2021-3-11 15:50

leung133 發表於 2021-3-11 14:54
其實又未必係技術問題既,
即係同戴ROLEX一樣,有人戴黎著西裝見客
有人戴黎做地盤~

我覺得老婆vs 情婦貼切d {:12_788:}

不過既然樓主介意,我地都是唔好再離題la

bngan@G 發表於 2021-3-12 13:04

miipp 發表於 2021-3-11 10:27
QLED backlight 點 vs OLED 呀?

QLED 只係背光, 個面板係 LCD 來, 會漏光的 LCD 幾時有資格上台對決 "畫 ...

無錯。人都有壽命la.
買得oled就是要及時行樂,活在當下。

chan@76 發表於 2021-3-12 13:17

miipp 發表於 2021-3-11 10:24
ching 睇下主旨講乜?

我唔只唔驚燒印, 而係買機前已經預左一定會燒印.

燒到七星岩咁搵鬼要
唔要質素嘅人唔會要OLED
3千蚊大大架雜牌軍有保養tim
有要求想用OLED 又唔會要架七星岩

chan@76 發表於 2021-3-12 13:19

terier 發表於 2021-3-11 14:31
唔好再比錢買呢d有技術問題嘅產品啦....

唔係技術有問題
係天生係咁
你買條車胎比架車用就預左磨損
幾貴都好都係磨損

miipp 發表於 2021-3-19 12:48

gamma 發表於 2021-3-11 15:50
我覺得老婆vs 情婦貼切d

不過既然樓主介意,我地都是唔好再離題la ...

唔係我介唔介意問題,無限 loop 討論一個討論到口都嗅的 topic 做乜?

頁: 1 2 [3] 4
查看完整版本: 大家點處理燒左印的 OLED?

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。