MM622 發表於 2021-2-25 17:57

Apple TV 4K

請問Apple TV 4K 睇 Netflix 畫質同音效是否比 4K 電視內置 Netflix app 正好多?我TV 用緊 Samsung 65 Q7F. THX

alleelarry 發表於 2021-2-25 21:29

可以望下我之前既一篇,雖然未有包括電視內置APP在內,按我!

borisli 發表於 2021-2-26 11:08

我有比較過,我覺得用Apple TV 4K係好啲!特別係聲音表現,動態強好多。

samsung 發表於 2021-2-26 11:22

徐福 發表於 2021-2-26 11:29

搭單問下,咁如果我用mac mini m1裝netflix app,效果又會唔會同apple tv一樣咁好呢?

avgod 發表於 2021-2-26 14:08

alleelarry 發表於 2021-2-25 21:29
可以望下我之前既一篇,雖然未有包括電視內置APP在內,按我!

只見播放器材對比,之後會出 電視內置 VS BOX對比嗎?

MM622 發表於 2021-2-26 15:07

請問為何很多 YouTube的片都會教人在 Apple TV 4K上 設定做 4K SDR 而不是 4K HDR?但他們的電視和AV Amp 都是支援4K HDR 的

alleelarry 發表於 2021-2-26 18:53

avgod 發表於 2021-2-26 14:08
只見播放器材對比,之後會出 電視內置 VS BOX對比嗎?

其實好想寫埋「後篇」,但如終未能解決由電視去AMP播到 ATMOS,比拼就不全面!

alleelarry 發表於 2021-2-26 18:59

徐福 發表於 2021-2-26 11:29
搭單問下,咁如果我用mac mini m1裝netflix app,效果又會唔會同apple tv一樣咁好呢? ...

個人咁睇,AppleTV 4K 定價唔算高,專責看影片,點計都比 mac mini 化算之餘,內部零件又無咁多,所產生的訊噪又會少D!正如我之前分享既文章有提及,用 Xbox One S 有輕微的訊噪,相信用上 mac mini 會相對少,也會有一定程度影響!

MM622 發表於 2021-2-28 12:31

borisli 發表於 2021-2-26 11:08
我有比較過,我覺得用Apple TV 4K係好啲!特別係聲音表現,動態強好多。

請問 Homeplug 比WiFi 去Apple TV 4K 可以播Netflix 4K HDR 片嗎?
頁: [1] 2
查看完整版本: Apple TV 4K

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。