samue1 發表於 2021-2-11 21:33

請教 sony 9500 電視節目指南問題

今日開機無啦啦電視節目指南多咗條藍色條, 請問有冇ching遇過? 點樣取消呢? Thanks.

anguslee2012 發表於 2021-2-11 21:55

師兄, 呢條線係話緊俾你聽而家個時間點,你望住佢,佢會一直郁的, 正常應該一路都有

(你幅相拍的時間係寫住下午9:26分,所以條時間條就接近9:00-10:00中間囉)

samue1 發表於 2021-2-12 01:21

anguslee2012 發表於 2021-2-11 21:55
師兄, 呢條線係話緊俾你聽而家個時間點,你望住佢,佢會一直郁的, 正常應該一路都有

(你幅相拍的時間係寫住 ...

唔該哂ching. 但係我用咗部機一年幾, 之前一直都冇架喎{:1_332:} 你都係用sony機? 你個部都有? 咁我可唔可以取消呢條線?

anguslee2012 發表於 2021-2-12 01:56

samue1 發表於 2021-2-12 01:21
唔該哂ching. 但係我用咗部機一年幾, 之前一直都冇架喎 你都係用sony機? 你個部都有? 咁我可唔 ...

因為我用左兩代SONY機,之前好似的確係冇的(雖然我撳過好少次個節目表)

但好似在某次更新之後就有了

我冇研究過點整走呢條線呢, 或者睇睇有冇其他師兄有心得

245141525 發表於 2021-2-12 20:02

我都用緊9500G,都有呢條線,係目前時間嚟。

samue1 發表於 2021-2-13 01:05

245141525 發表於 2021-2-12 20:02
我都用緊9500G,都有呢條線,係目前時間嚟。

唔該ching, 只不過我好奇怪, 一直我都冇呢條線, 直到前幾日, 唔知係咪朋友個小朋友亂㩒個搖控, (唔知係咪比佢㩒咗出嚟) 個晚就發覺多咗呢條線, 所以我想問下有冇得取消, 唔該哂咁多位ching.

lck 發表於 2021-2-14 23:01

samue1 發表於 2021-2-13 01:05
唔該ching, 只不過我好奇怪, 一直我都冇呢條線, 直到前幾日, 唔知係咪朋友個小朋友亂㩒個搖控, (唔知係咪 ...

條線係對上一次firmware update 之後出現的

samue1 發表於 2021-2-15 13:16

lck 發表於 2021-2-14 23:01
條線係對上一次firmware update 之後出現的

明白, 唔該哂
頁: [1]
查看完整版本: 請教 sony 9500 電視節目指南問題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。