lawzelda 發表於 2021-1-30 08:56

Onky0 5530壞了

有冇ching試過,著到机,D制冇反應,過了保
唔知整幾$

Davidfwh 發表於 2021-1-30 09:32

嘗試下做factory reset

lawzelda 發表於 2021-1-30 09:42

Davidfwh 發表於 2021-1-30 09:32
嘗試下做factory reset

試過,吾得

banjo 發表於 2021-1-30 09:55

唉, 又多個苦主, 跟住嚟嘅維修路程, 先至係痛苦嘅開始. 未開始維修, 先俾8舊水檢查費, 人工零件另計.
你去到修維部, 保證觸目驚心, 未整好嘅機, 堆積如山, 祝你好運.

Davidfwh 發表於 2021-1-30 10:03

lawzelda 發表於 2021-1-30 09:42
試過,吾得

如果唔得而又許可的話,建議樓主換新機好過維修。一來已過保養維修費貴,二來起碼要等數月至半年不等。就算整好,也只保已維修的部份3個月,用落如果還有其它問題唔通又再整?倒不如買新機玩仲化算🤭

lawzelda 發表於 2021-1-30 11:08

我就想知有冇人咁壞法,整幾$
我之前5008又係咁壞,保養期內,十日有得攞,而家要幾個月?

mksoundhk 發表於 2021-1-30 12:52

師兄可先CHECK 下邊塊底板出問題先
ONKYO可以按到自檢MODE

goodies 發表於 2021-1-30 13:37

我朋友部5530壞咗,攞去整,收咗檢查費話壞咗底板,但底板根本冇貨,朋友放棄買過部!希望你可以節哀順變!😔

lawzelda 發表於 2021-1-30 15:27

我朋友部5530壞咗,攞去整,收咗檢查費話壞咗底板,但底板根本冇貨,朋友放棄買過部!希望你可以節哀順變! ...

或者不是壞底板,可能面板🤣🤣🤣

lawzelda 發表於 2021-1-30 15:44

我朋友部5530壞咗,攞去整,收咗檢查費話壞咗底板,但底板根本冇貨,朋友放棄買過部!希望你可以節哀順變! ...

檢查費係$800?
頁: [1] 2
查看完整版本: Onky0 5530壞了

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。