getter 發表於 2021-1-14 00:12

netflix 主畫撳 return, 單出左邊 menu 後揀尾二個 option (i.e. help), 再揀裡面個 reload 就得

LkMan@FB 發表於 2021-1-14 08:18

getter 發表於 2021-1-14 00:12
netflix 主畫撳 return, 單出左邊 menu 後揀尾二個 option (i.e. help), 再揀裡面個 reload 就得...

感謝 C HING教學{:6_127:}

matthew 發表於 2021-1-14 14:04

harrykuan@G 發表於 2021-1-13 22:11
好似android TV 先用到surfshark ?我部LG oled cx 有無方法用到VPn

LG OLED 其實有2個方法, 但係如果要揀地區的話, 最好都係用返ROUTER 改地區, 係有小小煩, 但無辦法
利申, 用緊 SURFSHARK

leoleoc 發表於 2021-1-14 15:07

各位師兄,我想問下,我在香港有Netflix A/C, 如果由VPN 到另一國家,是否要重新付費開新A/C,
還是登入香港那個A/C 就得,不用重新付費,thank !

getter 發表於 2021-1-14 15:33

leoleoc 發表於 2021-1-14 15:07
各位師兄,我想問下,我在香港有Netflix A/C, 如果由VPN 到另一國家,是否要重新付費開新A/C,
還是登入香港 ...

用返香港 account 就可以了

getter 發表於 2021-1-14 15:47

matthew 發表於 2021-1-14 14:04
LG OLED 其實有2個方法, 但係如果要揀地區的話, 最好都係用返ROUTER 改地區, 係有小小煩, 但無辦法
利申, ...

溫馨提示:試過係 router 行 vpn 睇 HBO Max, 但係過唔到 HBO 啲 geo checking, 結果要係電視 set DNS 做 VPN 嘅 DNS IP 先睇到

https://support.nordvpn.com/General-info/SmartPlay/1124781512/Troubleshooting-steps-for-streaming.htm

leoleoc 發表於 2021-1-14 15:48

getter 發表於 2021-1-14 15:33
用返香港 account 就可以了

正喎!
Ching Thank !

matthew 發表於 2021-1-15 11:56

getter 發表於 2021-1-14 15:47
溫馨提示:試過係 router 行 vpn 睇 HBO Max, 但係過唔到 HBO 啲 geo checking, 結果要係電視 set DNS 做 ...

呢個LG + SURFSHARK 都玩過, 但係我唔睇HBO, 如果咁做NETFLIX 黎講會變左美國區
我而家直接用FIRETV 4K NETFLIX + SURFSHARK APPS 換轉地區睇, 快靚正

getter 發表於 2021-1-16 17:55

matthew 發表於 2021-1-15 11:56
呢個LG + SURFSHARK 都玩過, 但係我唔睇HBO, 如果咁做NETFLIX 黎講會變左美國區
我而家直接用FIRETV 4K N ...

我只係溫馨提示想用 router VPN 嘅 ching, 呢個係我睇 HBO 唔順時做測試時遇到的.

依家我都用番 android tv 版嘅 VPN, 用緊 S 字頭 + N 字頭雙修. E 字頭就放棄了, 夠期就唔續.

reanult360 發表於 2021-2-15 13:25

lkw2005 發表於 2021-1-12 17:13
我用N***VPN, 不過唔係睇NETFLIX
係睇日本既TVer

https://nordvpn.com/download/android-tv/?_ga=2.116435266.550493184.1613355641-1890703934.1613355641

Follow the Set up on Android TV

Was able to watch "Agent of Shield" on my sony smart tv
頁: 1 [2] 3
查看完整版本: 請問大家有冇係android tv 轉VPN睇 Netflix

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。