小瑟 發表於 2010-3-11 07:04

呢個HD好唔好呢??

Hitachi HDS721010CLA332 1TB, 點解咁平既?? $590蚊, 屋企個NAS個HD打柴, 要買過二個(因行RAID), 唔知呢二個1TB既會唔會又好易死呢???
http://www.price.com.hk/product.php?p=114292&ct=review

阿定 發表於 2010-3-11 09:00

買HDD一向睇錢做人,除非用來裝OS

小瑟 發表於 2010-3-11 09:09

如果咁講, 我買呢個 590蚊既 1TB來 SAVE野, 都應該OK啦呵!???
最怕用幾個月就死果D~~~~

wangtalltall 發表於 2010-3-11 09:32

$590 一個1tb... 真係想知掂唔掂...
有冇ching講解下呢? {:6_183:}

PP-HK 發表於 2010-3-11 09:34

日立既hd好似都唔錯個喎。

阿定 發表於 2010-3-11 10:30

如果咁講, 我買呢個 590蚊既 1TB來 SAVE野, 都應該OK啦呵!???
最怕用幾個月就死果D~~~~ ...
小瑟 發表於 2010-3-11 09:09 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

如果錢多,可以買比用來RAID用的,預你開足24小時版本的HDD,即係標明 7x24 果d

阿定 發表於 2010-3-11 10:34

Hitachi 1TB HUA721010KLA330 SATA II/32MB HDD (7x24)        HK$ 1,348.00       
Seagate 1TB ST31000340NS ES SATA II/32MB HDD (7x24)        HK$ 1,135.00       
Seagate 500GB ST3500320NS ES SATA II/32M HDD (7x24)        HK$ 600.00       
WD Caviar Raid 1TB 1002FBYS SATA II/32MB HDD (RE3 / 7x24)        HK$ 930.00
WD Caviar Raid 500GB 5002ABYS SATA II/16MB HDD (RE3 / 7x24)        HK$ 510.00

小瑟 發表於 2010-3-11 12:33

7X24果D都唔平喎!!! 似乎呢個最岩我心水!!~
Seagate 500GB ST3500320NS ES SATA II/32M HDD (7x24)          HK$ 600.00

ming 發表於 2010-3-11 12:44

如果要 7X24 一定要買好D

日立好快打柴

小瑟 發表於 2010-3-11 13:14

好果D下上一野過千一個, 我要買二個好傷的呢!!!!
頁: [1] 2 3
查看完整版本: 呢個HD好唔好呢??

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。