小瑟 發表於 2020-12-11 15:34

Sennheiser AMBEO Soundbar 一件頭打造 5.1.4 超強橫包圍感

{:12_780:}見到極地雪兄的AMBEO分享, 一直都覺得呢條絕世好BAR如果可以借返 STUDIO 慢慢試就好了{:12_785:}........終於代理都搵到件 SAMPLE, 可以借比我地玩二個星期....{:12_828:} 雖然條BAR已經走了, 不過老實講, 呢條BAR係我聽過咁多條BAR之中, 聽歌又得, 睇戲又得, 支持哂依家最新的 4K HDR, DOLBY VISION, ATMOS又DTS:X 都唔係重點, 最重點係佢個 AMBEO 既 3D MODE, 真係好堅{:12_794:}, 而且佢既SURROUND感唔係定位好咁簡單, 而係佢係HI-FI向的靚聲呢下先吸引到人, 唔怪之得佢賣 $19,999都咁多人入手!!!!{:12_785:} {:12_795:}

如果我屋企依家唔玩 AV AMP, 呢條BAR都諗得過, 因為屋企見我有STUDIO玩AV, 已經叫我收細D隻SUB仔既力水......{:12_813:}

報告詳文 : https://post76.hk/news/2020/12/sennheiser-ambeo-soundbar-review/

極地雪 發表於 2020-12-11 16:56

小瑟大王, 辛苦你地為影音發燒友親身試煉,   {:6_222:}
真係唔試唔知科技好~ 當初我係SHOWROOM 聽完,
完全打破左我自己對影音既傳統概念~
如果可以透過POST 76 幫會友,爭取到靚價就更完滿{:6_176:}

ahlam 發表於 2020-12-11 18:22

靚價最實際😄

adrianlazy@G 發表於 2020-12-12 11:51

呢條Soundbar係無買貴同無買錯,蝸居要享受影音就真係有佢就無求喇

宜家抗疫在家簡直係一流

小瑟 發表於 2020-12-12 16:10

極地雪 發表於 2020-12-11 16:56
小瑟大王, 辛苦你地為影音發燒友親身試煉,   
真係唔試唔知科技好~ 當初我係SHOWROOM 聽完,
完全 ...

我都係睇你個PO先對呢條BAR有左另一睇法炸, 佢岩岩出時, 係AVSHOW睇佢 DEMO, 都唔覺佢咁勁, 你講完我再睇下大家既討論, 先想真係借返來玩下呢~{:12_785:}

小瑟 發表於 2020-12-12 16:11

ahlam 發表於 2020-12-11 18:22
靚價最實際😄

呢條價係貴D, 不過又係一步到位既好選擇呢~

小瑟 發表於 2020-12-12 16:12

adrianlazy@G 發表於 2020-12-12 11:51
呢條Soundbar係無買貴同無買錯,蝸居要享受影音就真係有佢就無求喇

宜家抗疫在家簡直係一流 ...

依家D SOUNDBAR真係技術勁左好多, 用射既方法真係可以做到好到既定位. 呢條真係有買貴冇買錯的呢!!!
可以玩好多年呢~{:12_794:}

hoikungman 發表於 2020-12-15 15:08

very nice stuff thanks

jpclhair 發表於 2020-12-17 11:50

年中果時我都有响 YOUTUBE 見過 AMBOE in The BEST Soundbarof 2020
心想喱啲老外品牌由出耳機又走去出 Soundbar 都應該有過人之處
但係又好似未見本地媒体有任何報導
直到極地雪兄嘅親身示範与分享
我才有幸以簡簡單單嘅方式
去享受家庭影院嘅樂趣
希望借今次機會感謝老兄一直無私的分享

極地雪 發表於 2020-12-18 00:48

jpclhair 發表於 2020-12-17 11:50
年中果時我都有响 YOUTUBE 見過 AMBOE in The BEST Soundbarof 2020
心想喱啲老外品牌由出耳機又走去出 S ...

多謝CHING 你唔嫌棄我個D 唔專業既開箱文就真{:6_195:}
頁: [1] 2
查看完整版本: Sennheiser AMBEO Soundbar 一件頭打造 5.1.4 超強橫包圍感

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。