jo_ckh 發表於 2020-12-7 17:14

搬 OLED 65" 電視

小弟黎緊會搬屋, 而家頭痛緊部 Sony A9G 65吋電視點搬好, 因為已經冇晒原裝紙箱, 個 Panel 又大又薄, 再加上部機係冇底座, 好怕搬屋公司會整壞佢。
唔知各位師兄有冇經驗? 會唔會 D 專搬影音設備嘅公司?

BillyHui@FB 發表於 2020-12-7 21:11

屏幕面先包幾層保鮮紙再包一張薄毛毡最後去萬寧執一塊大硬紙皮遮住前面用封箱膠紙兩面圍圈!{:6_146:}

PP-HK 發表於 2020-12-7 21:12

搬屋公司會同你包紙皮, 擔心嘅叫佢包多層扑扑膠囉

chandy 發表於 2020-12-7 21:46

所以d盒唔好揼囉。

Km0168 發表於 2020-12-7 22:16

chandy 發表於 2020-12-7 21:46
所以d盒唔好揼囉。

65寸喎,点keep盒呀ching

jo_ckh 發表於 2020-12-7 22:26

會唔會有 d 專門搬大電視同音響嘅公司? 唔係好信得過平時 d 搬屋公司,通常都係一味鬥快。。。

小小Pat 發表於 2020-12-8 07:55

會唔會有 d 專門搬大電視同音響嘅公司? 唔係好信得過平時 d 搬屋公司,通常都係一味鬥快。。。 ...

其實有無需要太擔心,其實搬屋公司都好專業。嘅正如樓上所講佢哋可以要求佢哋卡紙膠紙棉被包好佢先…

leung133 發表於 2020-12-8 08:34

會唔會有 d 專門搬大電視同音響嘅公司? 唔係好信得過平時 d 搬屋公司,通常都係一味鬥快。。。 ...

除非你有成間音響房...而間公司又包埋搬完安裝番..如果唔係無咩市場需求...
現在好既搬屋公司都好專業,我之前搬55'電視,佢地先用棉被包,再包保鮮紙
不過我覺得,搬電視既野最緊要係師傅搬之前收到$500以上利士...

jamesbond 發表於 2020-12-8 09:14

除非你有成間音響房...而間公司又包埋搬完安裝番..如果唔係無咩市場需求...
現在好既搬屋公司都好專業,我 ...

不過我覺得,搬電視既野最緊要係師傅搬之前收到$500以上利士>>>CHing你講笑係咪,我覺得此風不可長,會做壞規矩,甘畀少咗茶錢係咪會泵爛部電視?

banjo 發表於 2020-12-8 09:15

現在好既搬屋公司都好專業,我 ...

同意, 重點係最後嗰句.
頁: [1] 2
查看完整版本: 搬 OLED 65" 電視

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。